targu-ocna cea frumoasa si imprejurimile

De când am văzut prima dată Târgu-Ocna, pe când eram mai…tânără, m-am îndrăgostit de ea! Revenind, după ani de zile, împreună cu copiii mei, și privind-o dintr-o altă perspectivă, de mămică, mi-a plăcut la fel de mult!!   Continue reading “targu-ocna cea frumoasa si imprejurimile”

la salina cu piticii

De ceva timp, copiii mei se luptă cu tot felul de forme sâcâitoare de răceală: bronşită, bronşiolită, angină. Nu ceva grav, dar enervant să-i văd mereu ba tuşind, ba cu nasul înfundat. Am schimbat multe chestii prin casă şi în conduita noastră, pentru a ajuta sistemul lor imunitar (fără odorizante de cameră, alegem detergenţi şi alimentaţie bio, suntem atenţi să consumăm hrană din toate grupele alimentare, am schimbat vesela de teflon cu una de fontă, aceasta din urmă fiind mai sănătoasă, am cumpărat un aparat salin de care uzăm zilnic, am trecut pe medicaţie homeopată şi naturistă, am renovat complet spaţiul de locuit pentru a împiedica dezvoltarea sporilor de mucegai, a acarienilor, alegem doar articole pentru locuinţă şi articole vestimentare antialergene, facem anual aerosoli marini,etc…). Cu toate acestea şi cu toate că analizele lor sunt bune, cum îi duc în colectivitate, cum iau câte un virus! Mi s-a explicat de multe ori că până la 4 ani nu au sistemul imun dezvoltat, aşa că vor face mereu cîte o boală de colectivitate. Şi totuşi, dacă nu îi putem lăsa la grădi, ce facem cu ei când plecăm la muncă? Mă uit în jurul meu că mulţi copii nu se îmbolnăvesc aşa de repede, deşi nici ei nu au sistemul imun dezvoltat… Am auzit că mămicile mai forţează sistemul imunitar cu tot felul de siropele de susţinere, dar nici cu asta nu prea sunt de acord.  Continue reading “la salina cu piticii”

nu ne place sa calatorim cu bebelusi!!

Mi-am întrerupt seria “plimbăricilor” acum 4 ani, când am născut-o pe fiica mea. Puţinele plimbări în afara oraşului pe care le-am făcut, au fost în general pentru consulturile periodice ale copilului. Până să împlinească ea 2 ani, am ieşit rar pe la pădure, sau la câte o plimbare în Deltă. Mi se părea un coşmar de fiecare dată când trebuia să plec cu ea undeva mai departe. Continue reading “nu ne place sa calatorim cu bebelusi!!”

budapesta 2012

Budapesta- 5 zile în care am „zburat” printre obiective turistice! Să nu credeți că am reușit să vedem tot ce ne-am propus! Budapesta este plină de atracții: muzee, parcuri, catedrale faimoase, palate, sinagogi, piețe renumite, grădina botanică, grădina zoo, băi termale absolut superbe, podurile de care a aflat toată lumea, croaziere romantice pe Dunăre, monumente,  Insula Margareta… Nici nu știi pe care să le vizitezi și pe care să le lași pentru următorul sejur!

Continue reading “budapesta 2012”

5 zile de viena

Viena este o destinație fabuloasă, pe care o recomand pentru un concediu în care vrei să te contopești cu aglomerația urbană, să faci un raid prin istorie și să-ți potolești setea de cultură. Plimbările pe străduțele înguste, printre clădiri imense sunt deosebit de romantice. În Viena întâlnești o armonie copleșitoare, iar Dunărea îi dă un farmec divin. Aflați pentru 5 zile în capitala Austriei, am reușit să cuprindem o parte din obiectivele faimoase ale metropolei.   

Continue reading “5 zile de viena”

intr-o fuga prin moldova

Tinta noastra a fost Onesti, orasul natal al mamei mele, unde ne-am strans aproape intreg familionul. Putine sunt evenimentele care ne pot aduna in numar mare, iar acum a fost unul dintre ele. In familia mea, eu sunt trecuta la categoria “tineret”, asa ca noi tinerii ne-am adunat gasca si am plecat intr-o excursie de o zi prin imprejurimi. Continue reading “intr-o fuga prin moldova”

la rogojeni

Intr-un weekend canicular din aceasta vara am plecat la Rogojeni, un satuc undeva in nordul Galatiului, langa Prut, unde “matusica” si “unchiuletul” au o casa de vacanta. De ce spun “matusica” si “unchiuletul”? Pai cand se vorbea despre unchi (pe vremea cand eu nu-l cunosteam) toata lumea se adresa “unchiulica“. Pe mine ma distra copios diminutivul si ma gandeam ca asa il alinta familia. Tarziu mi-am dat seama ca pe unchi il cheama de fapt Lica 🙂 . Asa am ajuns sa-l poreclesc “unchiuletul”. Am o alintatura si pentru matusica. Matusa este o doamna care adora sa gateasca o suta de feluri de mancaruri delicioase si te ademeneste cu tot felul de bunatati incat pleci de la ea umflat ca purcelul de Craciun. Eu am luat 2 kg in plus dupa distractia de la Rogojeni (bine ca weekendul are doar 2 zile, ca altfel…). Obiceiul cu gatitul nu-l pastreaza doar cand este gazda. Daca vine musafir la tine, ti-ai asigurat frigiderul pentru o saptamana. Povestind colegelor mele despre bunul obicei al matusii, mi-au declarat ca o vor si ele musafir si pentru ca este o comoara la casa omului, i-au zis Matusa Tamara. Bine, dincolo de gluma, Matusa Tamara si Unchiuletul sunt niste gazde extraordinare:  veseli, pusi pe distractie, foarte amabili si sociabili. De asta excursia la Rogojeni a fost foarte placuta si cu riscul pierderii siluetei mele de viespe, ii voi vizita cu drag mereu. Continue reading “la rogojeni”