despre lansarea cartii mele

V-am spus mai de mult că mă chinui să scot o cărticică de poezii pentru copii. Am scris 24 de poezii despre etapele prin care trece un copil: naşterea, primii paşi, jocuri, sărbători, venirea pe lume a frăţiorului. Le-am strâns într-un material şi am trimis e-mail la mai multe tipografii. Am primit răspunsuri … politicoase: “foarte frumos materialul, ne-am distrat citindu-l, dar cu regret, nu publicăm cărţi de autor…” sau “nu este genul nostru, dar nu vă descurajaţi, este foarte bun!” Tipografiile care mi-au răspuns pozitiv au stabilit preţuri mari şi  cele mai proaste materiale. Continue reading “despre lansarea cartii mele”

pauza de maternitate

Da, de aia n-am mai scris pe blog, pentru că m-a țintuit la pat o sarcină cam grea. În primele săptămâni de sarcină, domnul doctor mi-a explicat foarte serios că îmi este interzis să fac curățenie prin casă, să gătesc, să spăl vase, să întind rufe, să ridic greutăți, să fac cumpărături sau orice alt efort fizic. Mi s-a părut haios pentru că vorbea de parcă înainte aș fi făcut toate astea, iar acum nu mai aveam voie! Ok, mi-am zis, asta am făcut toată viața, deci nu este greu! Și uite așa am înțeles, în sfârșit, de ce nu sunt eu o gospodină: mă pregăteam pentru maternitate! Continue reading “pauza de maternitate”

ale strainatatii valuri…

M-a prins microbul coclaului prin străinătățuri, așa că am ajuns în martie în Viena, în iulie colindam prin Sevilla și Granada, iar ziua mea, în octombrie, m-a găsit prin Budapesta. Dacă v-am făcut invidioși, este un lucru bun, înseamnă că veți citi articolele următoare, în care voi încerca să vă gâdil apetitul de excursie cu ceva poze și explicații succinte. Continue reading “ale strainatatii valuri…”

chef de zbor cu aerial club

Rasfoind intr-o zi diverse pagini web, dau de un articol din care aflu ca poti sari cu parasuta de pe crestele Muntilor Macin, iar pentru mai multe informatii sunt sfatuita sa urmez linkul http://aerial.ro . Urmez linkul, citesc prezentarea din site, salvez numarul de telefon afisat pe prima pagina si…fie ce-o fi, sun cu incredere pentru detalii! Obisnuita fiind cu oamenii grabiti, frustrati, care iti cer sa le explici pe scurt ce anume vrei si apoi iti inchid repede telefonul in nas, ii spun domnului de pe fir, cu viteza luminii, cine sunt si de ce sun. Contrar temerilor mele, ma intampina o voce amabila, calma, chiar prietenoasa, adica cea a domnului Albert Malaxa.  Continue reading “chef de zbor cu aerial club”

implinesc 2 de 3

E ziua mea. Oglinda nu ma mai avantajeaza anul acesta. Anul trecut spuneam ca fac “23 in oglinda“. Anul asta, cum as da-o, tot 33 am! Eu ma simt inca tinerica, insa nu stiu din ce motive, cand spun celorlalti ca am implinit varsta lui Iisus iar de ziua mea imi doresc sa sar cu parasuta, isi aduc brusc aminte de intamplari de la moartea bunicilor… 😀     Asa ca de trei zile, port numai discutii comemorative. N-as vrea sa stiu ce discuta un om care implineste 73 ani, daca eu la 33 mi-am facut deja scenariul unei vesele inmormantari (spun vesela deoarece mie imi place sa fiu inconjurata de oameni care au simtul umorului si las cu limba de moarte ca vreau sa cante muzica si sa se distreze invitatii, ca sa pot pleca linistita; pe principiul ca sufletul mai bantuie pe pamant 40 zile dupa moarte, singura restrictie ar fi sa nu-mi puneti manele, ca plec dupa 5 minute… ).   Continue reading “implinesc 2 de 3”

supararea cand imi vine…

In vara 2010 descopeream un loc minunat, care imi incarca de fiecare data bateriile cu energie pozitiva. Un loc cu vibratii puternice, un spatiu unde simteam ca pana si timpul se opreste uimit pentru a medita la vreun subiect mistic, un colt de rai uitat printre ruinele unei cariere aflate inca in functiune. E vorba de Iacobdeal, de langa Turcoaia. Vi l-am mai prezentat aici si aici.   Continue reading “supararea cand imi vine…”