despre mosmon

O curiozitate pentru mine a fost să găsesc într-o curte, la Niculiţel, un pom arămiu, cu un soi de fructe ciudate, asemănătoare cu cele exotice. Că-s exotice, nu m-ar fi uimit, dar că se găsesc în grădină în prag de iarnă, asta a fost chiar de tot! Localnicii numesc pomul “moşmon”, iar fuctelor le spun “moşmoane”. Într-un limbaj mai pretenţios, vorbim de “mespilus germanica“. Continue reading “despre mosmon”

chef de zbor cu aerial club

Rasfoind intr-o zi diverse pagini web, dau de un articol din care aflu ca poti sari cu parasuta de pe crestele Muntilor Macin, iar pentru mai multe informatii sunt sfatuita sa urmez linkul http://aerial.ro . Urmez linkul, citesc prezentarea din site, salvez numarul de telefon afisat pe prima pagina si…fie ce-o fi, sun cu incredere pentru detalii! Obisnuita fiind cu oamenii grabiti, frustrati, care iti cer sa le explici pe scurt ce anume vrei si apoi iti inchid repede telefonul in nas, ii spun domnului de pe fir, cu viteza luminii, cine sunt si de ce sun. Contrar temerilor mele, ma intampina o voce amabila, calma, chiar prietenoasa, adica cea a domnului Albert Malaxa.  Continue reading “chef de zbor cu aerial club”

apicultura- notiuni introductive

In vizita la nea’ Culai am primit o lectie de albinarit. Impresionat de atentia noastra, acesta ne-a povestit in detaliu cate ceva despre traiul albinelor si despre cum apicultorii “mai mult le incurca si le exploateaza decat le ajuta, spre propriile beneficii...”. Sincera sa fiu, albinele imi provocau pana acum numai reactii violente, dar dupa descrierea lui nea’ Culai am devenit mai responsabila (desi inca mi-e teama de ac). Continue reading “apicultura- notiuni introductive”

muzeul de arta din topalu

Nu stiu daca sunt multi cei care au vazut Muzeul de Arta din Topalu, sau cunosc ce valori gazduieste acesta. Va prezint eu cateva, cu speranta ca veti ajunge sa le vedeti la fata locului. Intrarea costa 9 lei, foto 10 lei. Tablourile sunt protejate de sticla, astfel ca am avut ceva de lucrat pentru ca fotografiile sa nu iasa cu reflexii. Este motivul pentru care unele fotografii sunt incadrate dintr-o parte. Am fost uimita sa descopar aici Grigorescu, Tonitza, Luchian, Palady, Ciucurencu si alte nume sonore. Continue reading “muzeul de arta din topalu”