targu-ocna cea frumoasa si imprejurimile

De când am văzut prima dată Târgu-Ocna, pe când eram mai…tânără, m-am îndrăgostit de ea! Revenind, după ani de zile, împreună cu copiii mei, și privind-o dintr-o altă perspectivă, de mămică, mi-a plăcut la fel de mult!!   Continue reading “targu-ocna cea frumoasa si imprejurimile”

la salina cu piticii

De ceva timp, copiii mei se luptă cu tot felul de forme sâcâitoare de răceală: bronşită, bronşiolită, angină. Nu ceva grav, dar enervant să-i văd mereu ba tuşind, ba cu nasul înfundat. Am schimbat multe chestii prin casă şi în conduita noastră, pentru a ajuta sistemul lor imunitar (fără odorizante de cameră, alegem detergenţi şi alimentaţie bio, suntem atenţi să consumăm hrană din toate grupele alimentare, am schimbat vesela de teflon cu una de fontă, aceasta din urmă fiind mai sănătoasă, am cumpărat un aparat salin de care uzăm zilnic, am trecut pe medicaţie homeopată şi naturistă, am renovat complet spaţiul de locuit pentru a împiedica dezvoltarea sporilor de mucegai, a acarienilor, alegem doar articole pentru locuinţă şi articole vestimentare antialergene, facem anual aerosoli marini,etc…). Cu toate acestea şi cu toate că analizele lor sunt bune, cum îi duc în colectivitate, cum iau câte un virus! Mi s-a explicat de multe ori că până la 4 ani nu au sistemul imun dezvoltat, aşa că vor face mereu cîte o boală de colectivitate. Şi totuşi, dacă nu îi putem lăsa la grădi, ce facem cu ei când plecăm la muncă? Mă uit în jurul meu că mulţi copii nu se îmbolnăvesc aşa de repede, deşi nici ei nu au sistemul imun dezvoltat… Am auzit că mămicile mai forţează sistemul imunitar cu tot felul de siropele de susţinere, dar nici cu asta nu prea sunt de acord.  Continue reading “la salina cu piticii”

nu ne place sa calatorim cu bebelusi!!

Mi-am întrerupt seria “plimbăricilor” acum 4 ani, când am născut-o pe fiica mea. Puţinele plimbări în afara oraşului pe care le-am făcut, au fost în general pentru consulturile periodice ale copilului. Până să împlinească ea 2 ani, am ieşit rar pe la pădure, sau la câte o plimbare în Deltă. Mi se părea un coşmar de fiecare dată când trebuia să plec cu ea undeva mai departe. Continue reading “nu ne place sa calatorim cu bebelusi!!”