a fost odata o expozitie…

Când fiica mea împlinea aproape un an, i-am dat pentru prima dată acuarele. I-au plăcut foarte mult şi ne-am creat un obicei ca, în fiecare seară, înainte de băiţă, să pictăm câteva planşe. Normal că desena planşele, pantalonii, parchetul, până şi limba, însă ne distram şi făceam lucrări frumoase, aşa că nu mai băgam în seamă aspectele mai puţin plăcute. Am descoperit tehnici de pictură interesante: cu bandă de pictat, cu bureţi, cu mâinile, cu picioarele şi de ce nu, cu nasul, cu trafalet, cu folie cu bule, cu flori, cu scoici, cu blocuri de construcţie sau alte jucării, cu pantofii lui tati, cu pliculeţe de ceai şi câte şi mai câte… 

Continue reading “a fost odata o expozitie…”

inaugurarea teatrului meu de papusi

Am urmărit mult timp programul teatrului din oraş, poate-poate vine şi un spectacol pentru copii, cu marionete sau păpuşi. Nu s-a întâmplat asta. Pe când fiica mea împlinea 3 ani, am căutat pe net un teatru ambulant în apropiere şi aşa am început să colaborez cu Trupa Bursucel- Brăila. I-am chemat la aniversarea ei de la grădi şi apoi la fiecare aniversare a piticilor. Mi-au plăcut foarte mult. Continue reading “inaugurarea teatrului meu de papusi”

despre lansarea cartii mele

V-am spus mai de mult că mă chinui să scot o cărticică de poezii pentru copii. Am scris 24 de poezii despre etapele prin care trece un copil: naşterea, primii paşi, jocuri, sărbători, venirea pe lume a frăţiorului. Le-am strâns într-un material şi am trimis e-mail la mai multe tipografii. Am primit răspunsuri … politicoase: “foarte frumos materialul, ne-am distrat citindu-l, dar cu regret, nu publicăm cărţi de autor…” sau “nu este genul nostru, dar nu vă descurajaţi, este foarte bun!” Tipografiile care mi-au răspuns pozitiv au stabilit preţuri mari şi  cele mai proaste materiale. Continue reading “despre lansarea cartii mele”

martisor

Iubesc tradiţiile, dar văd cum ele încep să se piardă sau să fie înlocuite cu obiceiuri aduse de pe la alte popoare. Mărţişorul a fost mult speculat de comercianţi şi s-a transformat într-un produs cu aceeaşi valoare ca… o manea.

Din fericire, există oameni care mai luptă pentru tradiţie şi aduc pe piaţă lucrări frumoase, făcute cu inimă.  Continue reading “martisor”

paste luminat!

Sărbătorile pascale au reprezentat întotdeauna o mare bucurie pentru mine. Îmi amintesc că bunica făcea cele mai roșii ouă pe care le-am văzut vreodată. Folosea cerneală de tipografie și le înroșea până la gălbenuș 🙂 . Eu am experimentat de-a lungul anilor diverse procedee de vopsit ouă: ba cu vopsea naturală (din coji de ceapă sau sfeclă roșie), ba cu abțibilduri, ba cu forme de frunze, ba cu tempera sau creioane cerate. Anul acesta am încercat și ouăle încondeiate. Nu mi-au ieșit ca unui profesionist, dar pentru o primă încercare, zic eu că m-am priceput.

Continue reading “paste luminat!”

primele incercari cu dremel

Ma laudam intr-un articol anterior ca mi-am luat bormasina Dremel Stylus Litium-Ion. De ce? Toata lumea ma intreaba: “de ce ti-ai luat o…bormasina????!!!”. Pentru mine nu e doar o bormasina. E arta, e detaliu. Inca nu-i cunosc toate functiile, dar ma straduiesc sa o folosesc pentru modele ingenioase. Continue reading “primele incercari cu dremel”