cateva sfaturi pentru varicela- spaima parintilor

Iarna asta fiica-mea nu prea a mers la gradi, a fost mai mereu răcită şi am preferat să o scot din colectiv. Ea este foarte cuminte, dar în combinaţie cu o bucată de fiu pe cât de mic pe atât de năzdrăvan, rezultatul e o bombă cu ceas. În fiecare zi casa noastră a explodat de gălăgie şi totul a fost întors cu susul în jos. Eu nu pun mare preţ pe ordine şi curaţenie, dar după câteva luni am început să îmi doresc măcar câteva ore de linişte. Epuizată, pe 1 martie am luat-o de mânuţă şi am dus-o înapoi la grădi.  Continue reading “cateva sfaturi pentru varicela- spaima parintilor”

la salina cu piticii

De ceva timp, copiii mei se luptă cu tot felul de forme sâcâitoare de răceală: bronşită, bronşiolită, angină. Nu ceva grav, dar enervant să-i văd mereu ba tuşind, ba cu nasul înfundat. Am schimbat multe chestii prin casă şi în conduita noastră, pentru a ajuta sistemul lor imunitar (fără odorizante de cameră, alegem detergenţi şi alimentaţie bio, suntem atenţi să consumăm hrană din toate grupele alimentare, am schimbat vesela de teflon cu una de fontă, aceasta din urmă fiind mai sănătoasă, am cumpărat un aparat salin de care uzăm zilnic, am trecut pe medicaţie homeopată şi naturistă, am renovat complet spaţiul de locuit pentru a împiedica dezvoltarea sporilor de mucegai, a acarienilor, alegem doar articole pentru locuinţă şi articole vestimentare antialergene, facem anual aerosoli marini,etc…). Cu toate acestea şi cu toate că analizele lor sunt bune, cum îi duc în colectivitate, cum iau câte un virus! Mi s-a explicat de multe ori că până la 4 ani nu au sistemul imun dezvoltat, aşa că vor face mereu cîte o boală de colectivitate. Şi totuşi, dacă nu îi putem lăsa la grădi, ce facem cu ei când plecăm la muncă? Mă uit în jurul meu că mulţi copii nu se îmbolnăvesc aşa de repede, deşi nici ei nu au sistemul imun dezvoltat… Am auzit că mămicile mai forţează sistemul imunitar cu tot felul de siropele de susţinere, dar nici cu asta nu prea sunt de acord.  Continue reading “la salina cu piticii”

cum ne pregatim pentru cezariana într-o maternitate de stat

S-a întâmplat ca la a doua sarcină, deşi îmi pregătisem un loc călduţ în aceeaşi maternitate privată unde am născut primul copil, să ajung în urgenţă la un spital de stat. Un spital destul de bun, cu doctori pricepuţi, dar …. de stat!  Continue reading “cum ne pregatim pentru cezariana într-o maternitate de stat”

tratamente apicole pentru copii

Mierea nu este un aliment, ci este un tratament! După ce împlineşte un an, bebe poate să mănânce miere. Dacă în familie nu există persoane alergice la produsele stupului, iar bebe este sănătos, îi dăm trei-cinci zile consecutive câte un vârf de linguriţă de miere de calitate, pentru a stabili toleranţa acestuia. Bun, bebe nu este alegic, dar câtă miere putem să-i dăm pe zi? Continue reading “tratamente apicole pentru copii”

in lupta cu racelile copiilor

Când a răcit prima dată fiică-mea, am mers la medicul de familie care “mi-a umplut sacoşa” de recomandări, care mai de care mai nocive: Amoxicilină, Brufen, Eurespal, Pivalone, Tantum Verde. Aceste “delicii” se administrează atât de des, încât din 4 în 4 ore trebuia să vin cu o siringă plină de un sirop scârbos la copil. Şi luptă-te cu el, că nu am auzit până acum de copil care să accepte bucuros medicamente! Din păcate medicii de familie nu prea prescriu şi probiotic pe lângă antibiotic, iar pe atunci eu nu ştiam că cele două trebuie date musai împreună! Continue reading “in lupta cu racelile copiilor”

bagajul pentru cezariana intr-o maternitatea privată

În liceu aveam o doamnă profesoară de limba și literatura română care îmi spunea că sunt omul „dar de ce?”. Pe moment nu am înțeles cum vine asta, dar după aceea, m-am surprins că pun tot timpul întrebarea „de ce?”. Când omul îmi spune ceva, trebuie neapărat să cunosc argumentul logic care stă la baza afirmației lui!  Uite așa, când a venit timpul să-mi pregătesc bocceluța pentru maternitate, am citit o grămadă de articole pe net despre ce trebuie să conțină și mă întrebam mereu: de ce-mi trebuie cămașă de noapte și nu pijama? de ce îmi trebuie cremă pentru sâni pentru trei zile cât stau în spital? de ce îmi trebuie 2 sutiene și nu unul? Continue reading “bagajul pentru cezariana intr-o maternitatea privată”