salam de biscuiti…altfel

Un dulce bun şi sută la sută sănătos. L-am improvizat cu ce aveam prin casă, după ce am citit mai multe reţete ale unor persoane raw-vegane pe care le urmăresc cu plăcere.

Nu am gramaje, le-am amestecat aşa cum vedeam că este necesar pentru a obţine compoziţia:

  • caju crud măcinat la blender (chiar dacă nu se macină făină fină, nu-i bai, bucăţelele devin delicioase pentru că se înmoaie de la alte ingrediente), cam 3-4 pumni
  • lapte de migdale (cam jumatate de pahar) şi resturile de la el
  • ulei sau unt de cocos (eu prefer uleiul) câteva linguri bune, topite la temperatura camerei
  • unt de cacao cam o lingură, topit la temperatura camerei
  • cacao sau pudră de roşcove
  • esenţă sau pudră de vanilie ori altă aromă preferată
  • curmale, stafide, aronia, merişoare, ce vă place (bucăţi mici)
  • cocos (ce rămâne de la laptele de cocos)
  • biscuiţi bio (opţional, dacă vreţi compoziţia mai tare
  • şi tot ce ţi se pare că se potriveşte.

Se amestecă toate, se pune compoziţia în folie de plastic la frigider, în formă de salam şi se papă tot!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *