inaugurarea teatrului meu de papusi

Am urmărit mult timp programul teatrului din oraş, poate-poate vine şi un spectacol pentru copii, cu marionete sau păpuşi. Nu s-a întâmplat asta. Pe când fiica mea împlinea 3 ani, am căutat pe net un teatru ambulant în apropiere şi aşa am început să colaborez cu Trupa Bursucel- Brăila. I-am chemat la aniversarea ei de la grădi şi apoi la fiecare aniversare a piticilor. Mi-au plăcut foarte mult.

Fiica mea a foat foarte încântată de spectacol şi mereu mă întreba când mai mergem la teatru de păpuşi. De când era mică îi inventam tot felul de poveşti, vorbeam cu jucăriile, făceam tot felul de scenete. 

Într-o zi geroasă, mi-am zis că sunt destul de inventivă şi de talentată ca să-mi pot face propriul teatru pentru copiii mei! 

Nu prea avem mare lucru prin casă şi nu vroiam să ies pe crivăţ. Am reciclat nişte panouri mai vechi, pe care le folosisem la o expoziţie de pictură. Ambii copii au participat la decorarea teatrului. Nu ştiau pentru ce facem aceste desene, pentru ei era distractiv şi aşa, ca activitate de desenare şi lipire.

Am vrut să fixez panoul în pragul uşii, doar că fiul meu era prea micuţ şi tot trăgea de el. Aşa că l-am suspendat pe o aţă, pentru a nu-l mai ajunge. Până când am ales eu marionetele, ei au jucat cucu-bau pe după panou.

Le-am ales un lup rău (foarte simpatic), o oiţă şi un ponei magic. Şi am început, cocoţată pe un scaun, în spatele panoului, să inventez o poveste cu o oiţă îngheţată. Nici nu mai ştiu ce le-am spus, însă fiica mea era absorbită de poveste. Era atâta linişte, că uneori mai trăgeam cu ochiul prin gaură, să văd dacă nu cumva a adormit (neprofesional, dar trebuia să verific :)))! Nu adormise, avea ochii mari.

Ca să mă asigur că înţelege povestea, personajele au început să pună întrebări şi astfel am descoperit că teatrul interactiv este şi mai distractiv pentru fiica mea.  

Am jucat de atunci zeci de piese. Uneori nu aveam chef să mai aduc panoul şi să mai inventez poveşti, însă rugăminţile ei mă topeau. Alteori, vroia să ne facă ea teatru şi lua marionetele şi inventa o poveste, amestecând idei din poveştile mele, cu întâmplări de la grădi ori din cărţi: “voi ştiţi ce anotimp este, părinţi şi copii ?…”

Ideea am trimis-o pe Facebook şi am avut o surpriză foarte plăcută ca o mămică din lista de prieteni, Luli Augustina, să se simtă inspirată şi să facă la rândul ei, copilului teatru de păpuşi de primăvară:

Este cel mai simplu teatru pe care îl poţi face acasă, cu o investiţie minimă de materiale şi timp! Poate că arată banal pentru adulţi, însă copiii sunt foarte încântaţi! Încercaţi!

Iar dacă vreţi ceva profesionist, contactaţi cu încredere Trupa Bursucel- Brăila

Să înceapă spectacolul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *