blog de excursionist si mamica

40 de mucenici

Anul ăsta am făcut o reţetă de mucenici fierţi mai fiţoasă, adaptată să fie cât de cât sănătoasă şi pentru copii. 

Am fiert 100 de grame de mucenici timp de 10-15 minute. Am aruncat surplusul de apă şi am lăsat restul la răcorit. Când apa a ajuns călduţă, cam la 40 de grade, am adăugat:

  • multă nucă pisată,
  • coajă de lămâie câteva fire, nu mult, pentru că dă un gust amar,
  • o linguriţă de ulei de cocos presat la rece, ecologic 
  • un vârf de cuţit de pudră de roşcove
  • un praf mesquite
  • îndulcitor (noi n-am ţinut post, aşa că am pus miere, dar se poate alege un îndulcitor vegetal: sirop de orez, de agave, sau se blenduiesc stafide ori curmale cu o cantitate mică de apă şi iese un sirop dulce, foarte bun)
  • pudră ecologică de vanilie (sau esenţă, câteva picături).

Au ieşit delicioşi, de au mâncat piticii mei cu mare poftă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.