paste luminat!

Sărbătorile pascale au reprezentat întotdeauna o mare bucurie pentru mine. Îmi amintesc că bunica făcea cele mai roșii ouă pe care le-am văzut vreodată. Folosea cerneală de tipografie și le înroșea până la gălbenuș 🙂 . Eu am experimentat de-a lungul anilor diverse procedee de vopsit ouă: ba cu vopsea naturală (din coji de ceapă sau sfeclă roșie), ba cu abțibilduri, ba cu forme de frunze, ba cu tempera sau creioane cerate. Anul acesta am încercat și ouăle încondeiate. Nu mi-au ieșit ca unui profesionist, dar pentru o primă încercare, zic eu că m-am priceput.

Nu știu dacă v-am mai povestit, mama avea obiceiul să ne pună la baie, într-o cană plină cu apă, un ou roșu și un bănuț. Toată lumea când se trezea dimineața, se spăla pe față cu puțină apă de la ou. Primul care se trezea lua oul, iar ultimul lua bănuțul. N-am înțeles niciodată de ce ăla mai puturos lua banii, dar nu mă plâng, pentru că întotdeauna îmi reveneau mie. Pentru a evita vociferările familiei, la un moment dat  mama a început să pună căni separate.

Acestă tradiție mi se pare atât de amuzantă, încât am păstrat-o și eu. Mi-am pus deja cana cu oul roșu și bănuțul în baie. Nici de data asta nu va fi o surpriză cine se trezește primul sau ultimul…

Vă doresc Paște fericit!!!  

4 thoughts on “paste luminat!”

  1. Sperb.Tatal meu are o vorba de incurajare,,cap sa ai,ca in minte iti vin…idei,imaginii.Felicitari,iata iti folosesti intradevar intelepciunea data,care unii au ce invata.

  2. Buna!f frumoase imagini,am si eu o intrebare la tine,anul acesta ma casatoresc si am ales k local pensiunea Stefesti Prahova.c zici u k ai fost p acolo,e o idee buna?Merci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *