din gradina edenului

Toamna târzie, cu nuanţele ei pitoreşti, ne-a atras într-o excursie tur-retur prin… Eden. Între Hamcearca, Izvoarele şi Horia există un lanţ de dealuri împădurite cu foioase, în special stejar şi creste roşiatice cu înălţimi joase. Unul dintre vârfuri este numit Eden şi acesta a fost ţinta noastră pentru o zi încântătoare de weekend.  

Din sat am plecat printre câmpuri proaspăt arate sau pline cu varză (să-mi amintesc mâine să mănânc o salată imensă de varză, că am rămas cu o poftă…).  O privire către o cultură bună şi către sat Căprioara:

Paznic de nădejde al Grădinii Edenului, Chiuaua ne-a mirosit de la distanţă că suntem oameni buni, dar nu s-a înduplecat să ne lase să trecem fără plată: câteva zâmbete, vreo două alintături şi promisiunea că la întoarcere îi aducem resturile de la ospăţ. Şi cum să reziste Bubico la aşa ofertă, când dinspre paporniţele noastre se simţea gustul desfrâului culinar, al abaterii de la poruncile bisericeşti şi… “doctoriceşti”?

Cărarea de colilie ne duce în inima “codrului de aramă”:

Cum pădurea ne-a întâmpinat cu vâsc, am respectat şi noi scrierile medievale în care Grădina Edenului este văzută ca loc de dragoste şi senzualitate şi nu ne-am dat duşi de la faţa locului fără strângeri în braţe pe sub planta sărutului.

Dovezi de dragoste şi mângâieri călduţe ne-a trimis şi soarele, care ne-a deschis raiul culorilor şi ne-a bucurat cu reflexii delicate.

Delicii “paradisiace”:

Copacii lui Strâmbă-Lemne:

Am cucerit cele mai înalte creste de Eden:

Prin ierburi, cu tragere pe drepta (datorită înclinaţiei, m-am confruntat cu probleme de încadrare pe alte direcţii):

Pe aici trec primavara cele patru ape care încadrează Grădina Edenului (datorită secetei din dobrogea, Phison-ul şi Gosen-ul nostru au cam secat, dar se mai văd urme de Tigru şi Eufrat– vreo 2 şuvoaie pe cale de dispariţie).

Pâlcurile de carpen tânăr conferă peisajului ruginit o aură magică. Splendide nuanţe ale aceluiaşi anotimp îmbinate într-o gamă minunată:

Semnal de iarnă:

Stare de Eden- fericirea supremă!!!!!

Apus rece şi înapoi acasă, la căldurică şi aspirină!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *