pe 36 si sontea

Am plecat intr-o plimbarica rapida pe canale pentru a surprinde culorile toamnei si a ne interesa cum merge pescuitul. Ne-am imbarcat in jurul orei 13, avand la dispozitie 4 ore de mars. Prognoza meteo deja ne ameninta cu perdea de ceata deasa in jurul orei 17, asa ca am plecat cu toata viteza inainte!

Este impresionant in acest anotimp contrastul dintre galbenul copacilor si plumburiul apei, marginile alb-pufoase ale norilor si interiorul cenusiu. Un efect de vis il creaza razele soarelui care strabat nori grei si cad pe frunzele aramii ale copacilor din departare, formand palcuri luminoase pe un fundal intunecat.  

Verdele crud de alta data a prins tonuri fumurii. Tabloul toamnei tarzii este intregit de ierburile rosiatice care inveselesc atmosfera. Superb arata acum otetarul si scumpia, care se intrec in culori vioaie. 

Cu privire la pescuit, am inteles ca este vremea rapitorului, asa ca voi pleca si eu cu tata sau cu vecinul meu ( mare pescar, om cu experienta, care s-a oferit sa-mi pregateasca o undita potrivita) dupa un salau chior si o stiuca oarba. La sirene nu intindem undita, ca daca ne afla vecina, mancam solzi o luna!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *