intr-o fuga prin moldova

Tinta noastra a fost Onesti, orasul natal al mamei mele, unde ne-am strans aproape intreg familionul. Putine sunt evenimentele care ne pot aduna in numar mare, iar acum a fost unul dintre ele. In familia mea, eu sunt trecuta la categoria “tineret”, asa ca noi tinerii ne-am adunat gasca si am plecat intr-o excursie de o zi prin imprejurimi.

Am inceput ziua cu o plimbare prin salina din Targu Ocna. Nu e o noutate pentru mine, despre asta am mai scris aici . Am observat ca s-au facut cateva modificari:

De la Targu Ocna am plecat spre Slanic Moldova, o alta destinatie pe care eu o vizitez de fiecare data cu aceeasi placere (vezi cata placere mi-au facut vizitele anterioare aici si aici dar si dincoace ) . Cum am plecat la drum cu “cei mici”, m-am trezit deodata santajata emotional de linguselile varului meu si i-am cedat aparatul foto (ca de, trebuie sa am grija sa creasca fericit… 😀 ). Asa ca dragul de el, si-a manifestat talentul artistic in fel si…(mai putin) chip…   

Cat ma priveste, am trecut la degustarea apelor sulfuroase, care nu si-au schimbat gustul fata de experientele anterioare. De data asta am zabovit mai mult la Izvorul 5 unde am gasit apa “buna pentru ochi“, in speranta ca voi avea de acum ochi mai…dulci!  

Intre timp, varu s-a apucat de schimbat reglajele pe la Nikonul meu (din viteza, mi-am pus watermark-ul si pe fotografiile lui, dar nu cred ca e cu suparare):

In scurtele momente in care am prins si eu aparatul (adica pauza de masa), abia reuseam sa-i refac setarile, asa ca pana la urma am lasat-o balta:

Dupa masa, am plecat spre Rezervatia Bucias unde se afla una dintre cabanele apreciate de tovarasii comunisti, o pastravarie si o cascada care are o cadere de 10 metri. Pentru cascada era deja tarziu, astfel ca am lasat-o ca obiectiv important pentru data viitoare:

Intorsi in Onesti, nu am putut rezista unei plimbari prin parc:

A doua zi am plecat spre Tulcea, cu tot cu o parte din familia onesteana (matusa si varul meu- care mi-a monopolizat din nou aparatul foto). Am facut un prim popas la Manastirea din Borzesti, unde n-am remarcat mari schimbari, insa pot spune ca a ramas la fel de impunatoare. Aici am postat un articol mai vechi.

Am revenit in zona noastra, a Muntilor Macin, unde tot pe var`miu il incercau talentele:

Trei generatii dintr-un shoot (mama, matusa si eu):

Popasul de la Caprioara (sau eu, nu stiu exact) a fost o noua sursa de inspiratie pentru al meu var:

Cel putin se pricepe sa scoata in evidenta partea buna a lucrurilor (ma refer aici la faptul ca eram atat de obosita, incat ma bucur ca a fotografiat cafeaua…).

Cam atat pot sa va impartasesc din deplasarea mea fulger la Onesti!

1 thought on “intr-o fuga prin moldova”

  1. La salina cica o sa merg si eu cat de curand cu fiica-mea intr-o excursie de la scoala. Cica-i prezenta obligatorie 🙂 Acuma ramane de vazut la care salina se va merge ca-s mai multe. Daca nu o fi cea de la Targu Ocna, o sa ma duc impreuna cu familia ca-i de vazut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *