fantana mare- neatarnarea-izvorul tamaduirii beidaud

Drumul Ciucurova – Fantana Mare prin padure este o binecuvantare, mai ales pentru perioada asta caniculara: un tunel de copaci falnici care nu prea lasa soarele sa te atace. Daca vrei sa te plimbi un pic prin padurea racoroasa, ai mare nevoie de Autan impotriva tantarilor si milioanelor de insecte care nu te cruta. Frumusetea peisajului merita chiar si 100 de intepaturi veninoase.

Dupa ce ne-am zgait bine la atractiile padurii, am pornit spre sat. Un catun micut asezat intr-o vaioaga, care se contureaza pe masura ce inaintezi spre centru. Canicula si ora mesei i-a strans pe sateni pe la casele lor.

Din sat am plecat mai departe pe un drum forestier, care serpuieste peste dealuri:

Pe partea opusa a culmii am traversat campuri imense de grau si floarea soarelui:

In final, ne-am intersectat cu soseaua (proastaaaa) dintre Cerbu si Vasile Alecsandri.

Capritele s-au strans la umbra:

De la Stejaru am mers spre Neatarnarea, pe un alt drum- pietruit, dar foarte bun- care traverseaza vai si dealuri. Scuzati petul din imagine, nu l-am vazut la fata locului.

Si am ajuns in Neatranarea:

De aici am plecat spre Beidaud, in cautarea Izvorului Tanaduirii, asa cum am promis aici – in finalul articolului.

Nu stiu cat anume am reusit sa surprind in imagini frumusetea acestui loc. Mie mi s-a parut foarte relaxant, cu exceptia unui roi de albine care misunau pe langa apa. Sper sa aveti si voi curiozitatea sa descoperiti imprejurimile izvorului si sa va bucurati de linistea de aici.

3 thoughts on “fantana mare- neatarnarea-izvorul tamaduirii beidaud”

  1. Ma incinti de fiecare data atit cu imaginile nemaipomenite cit si cu descrierile locurilor pe care le vizitezi!

  2. Draga Daniela,
    Sint foarte impresionata de calatoria ta pe jos prin Dobrogea, catre Izvorul Tamaduirii de la Beidaud. Si eu sint dobrogeanca insa regret ca nu am avut sansa sa merg prin acele locuri dar cine stie… poate intr-o zi vom reveni pe meleaguri dobrogene si in mod sigur voi incerca sa merg si pe acolo(nu pe jos ca tine caci anii mei sint mai multi).
    amultumesc pentru imagini si descrieri, foarte frumoase si interesante.

  3. multumim Daniela pentru imaginile prezentatede la izvorul tamaduirii pecare il cunosc si ma simtextraordinar ori de cate ori sant in preajma lui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *