pe sosea, intr-o zi ploioasa- ultima parte

Intre Dorobantu si Traian ti se deschide o frumoasa panorama asupra Muchiilor Cernei. Soseaua nu este grozava, dar se poate circula cu mai mult decat viteza a II-a.

In Traian intram pe neasteptate. Nu exista indicator de localitate, dar suntem obisnuiti cu asta (nici in Luminita n-am avut indicator la intrare). Fotografiile le-am facut din masina.

N-am oprit in Traian deoarece am fi intarziat prea mult si imi doream sa vad Peceneaga si Ostrov pe lumina.

Pana sa intram in Peceneaga am observat un lac in stanga soselei. Am sperat ca putem ajunge langa el, mai ales pentru ca la mijloc se balaceau niste lebede, insa nu am gasit o cale de acces. Am fi putut sa mergem de-a dreptul, prin balarii, dar erau ude si nu eram echipati adecvat. Peisajul ne-a incantat, oricum, cu niste vaioage ca un imens evantai:

Peceneaga este o comuna frumos amenajata, cu localnici curiosi dar zambitori. Caminul cultural, scolile, Primaria se afla in centrul comunei.

Primaria are o amplasare pitoreasca, la capatul unor scari imense din care porneste o alee cu multa verdeata, parca ar fi la padure. 

Drumul spre Ostrov merge paralel cu Dunarea si ne ofera iar imagini de neuitat. Ici colo un ochi de apa sclipeste intr-o raza timida de soare iar palcurile de salcii dau viata peisajului.

Dealurile terasate constituie o alta atractie pentru mine.

Ajungem in Ostrov. Circulam pe latura drepta a comunei.

Un element distinctiv si foarte pitoresc pentru Ostrov este lantul de movilite de loess  care desparte asezarea de soseaua principala, care inainteaza paralel cu Dunarea. Intre soseaua (de o calitate uimitoare) si Dunare poti inca vedea ruinele caselor devastate de inundatiile din anii trecuti. O imagine infioratoare.

Un minunat loc de popas gasesti la iesire din Ostrov, dupa ce iesi din cateva serpentine incadrate de movile spectaculoase. In timp ce admiram peisajul, s-a innorat foarte rau.

Vom reveni cu siguranta in Ostrov, pentru a vedea comuna, pentru a cauta cetatea Beroe si pentru un pescuit pe inserate.

Am tranzitat Daeniul si am facut doar un mic popas pentru a hrani un caine milog.

Am ales sa ne intoarcem prin Fagarasu Nou, pe o sosea rupta de-a binelea si foarte plictisitoare. Singurele atractii au fost stolurile de ciori care innegreau si mai tare cerul, vrabiutele si dumbravencele care zburau paralel cu masina.

Fagarasu Nou l-am gasit amenintat de ploaie si vant.

Am mai facut un popas la Izvorul Cerbului, un loc foarte colorat si lipsit de pretentii, pentru a manca mici incalziti si pastrama de alaltaieri.

Spre casa, soarele s-a jucat putin cu noi:

Un splendid curcubeu a incheiat atractiile din ziua respectiva.

6 thoughts on “pe sosea, intr-o zi ploioasa- ultima parte”

  1. multumesc pentru aceste imagini ele trezesc amintiri de neuitat despre locul meu natal,oxigen pentru cei de peste mari si tari…

  2. ” Dealurile terasate constituie o alta atractie pentru mine.”

    Terasamentul acela este tot ce a mai ramas in urma unei culturi de vita de vie de pe vremea cind exista CAP Peceneaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *