povestile macinului

Conform programarilor, in weekendul urmator celui in care am explorat Dealul cu drum, ne-am reintors in Greci pentru traseul Povestile Macinului. Am pornit pe traseu destul de tarziu si cu un potential energetic scazut, dar entuziasmati ca vom face noi descoperiri. 

Din pacate, unele semne incep sa se sterga, ca triunghiul rosu din imaginea de mai sus. Noi urmam bulina albastra.

Vegetatie bogata, poate si de la ploile dese care au fost in acea perioada, dar si de la soarele care si-a intrat in drepturi depline.

Un fluture camuflat in zebra isi etaleaza fericit aripile.

In departare se desprinde silueta Pietrelor Mariei.

Culmea Priopcei se afla prea departe pentru obiectivul meu:

Spre Iacobdeal deja Nikonul meu da erori de culoare.

Varful Secaru

Cautam diverse specii de plante. Irisii de acum o saptamana au disparut complet, insa le-au luat locul alte minunatii.

Ne ajutam de tabela informativa sa identificam in natura plantele specifice traseului. Aproape ca le-am descoperit pe toate (mai putin bujorul).

Ajungem la ultimele tabele informative descoperite si facem o pauza pentru o para zemoasa si delicioasa.

Dupa popas, suntem nedumeriti. Nu mai avem niciun indicator. Ne aflam pe o limba de piatra si avem prapastie stanga-dreapta. Poate am incurcat drumul. Ne-am mai invartit putin pentru a descoperi ruta pe care trebuie sa o urmam. Nu gasim niciun indiciu. Suntem dezamagiti. Undeva trebuie sa existe o noua bulina albastra care sa ne calauzeasca spre alte puncte ale traseului. Insistam, dar tot nimic. Suntem destul de obositi, asa ca hotaram sa continuam pe drum drept, adica ne intoarcem la bifurcatia cu Drumul cu deal si inaintam vreo jumatate de kilometru, pana la izvor.

De aici, retur!

Ajunsi in punctul final (adica cel de unde am pornit in expeditie) cercetam cu mai multa atentie harta Povestilor. Traseul continua, dar nu am inteles pe unde… Poate ca alta data vom descoperi mai mult.

Ne-am mai plimbat apoi prin Greci, pentru a identifica trasee viitoare, dupa care ne-am indreptat catre Troesmis.

Si de aici, acasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *