aperitive pentru copii

Am inceput lucrul dis de dimineata si l-am terminat pe la ora 13 (asta pentru ca sunt cam moscaita). Am pregatit 2 platouri cu aperitive haioase pentru ziua Eliei.

Mini-pizza haioase si  gustoase ( dar cam tari- am cumparat aluatul si nu a fost o alegere buna). Aici conteaza imaginatia si rabdarea. Eu sunt inzestrata cu ambele (cred), asa ca am obtinut un rezultat bun.

 Omiduta din rulouri. Am folosit lipii cu ierburi mediteraneene (foarte bune pentru adulti, dar pentru copii erau grozave cele simple). Lipiile se ung cu ketchup (sau orice alta chestie lipicioasa ce le place pustilor). Se pun felii de sunculita presata si felii de branza ambalate idividual. Se ruleaza, se taie felii cu grosime de 1 cm, se aseaza pe platou in forma de omida si se fixeaza picioruse de castravete sau orice altceva. Capul l-am facut din jumatate de ridiche si rondele de masline lipite cu crema de branza Philadelphia.

Alte rulouri cu lipie le-am asezat pe jumatate de castravete pentru a obtine un melc. I-am pus si antene de morcov si gata gasteropodul!

Pentru inveselirea platoului am sculptat cateva ciupercute din ridiche, gargarite din rosii cherry, soricei din oute de prepelita, o albina din rondele de masline, flori din ardei gras. Am evitat sa folosesc multe scobitori, ca sa nu-i zapacesc pe cei mici. Initial am cautat sabiute de decor, dar n-am gasit.

Bebelusii cremwursti i-am infasat in scutece de foietaj ca sa stea la caldurica si apoi i-am bagat la cuptor ca sa creasca mari.

Delicioase au fost rosiile cerry umplute cu o pasta facuta din galbenusuri de oute de prepelita, crema de branza Apetito, ficatei innabusiti la tigaie. Am dat ingredientele prin blender si am obtinut o pasta lipicioasa. Rosiutelor le-am taiat un capacel in forma de stea, am golit continutul si l-am inlocuit cu pasta de mai sus. Buun de tot!!! In imagine am prezentat o rosie cu un capacel rotund, dar in fundal le puteti vedea si pe cele stelate. Capacelele aratau asa de bine, incat le-am pus si pe ele in platou…de design.

Ce am mai facut? Puiuti din oute de prepelita, pinguini din masline- pe care i-am prezentat si intr-un post anterior, la meniul de Florii.

Aha, era sa uit! Barcute din cartofi micuti, umpluti cu crema de branza, ornati cu ardei galben, ardei rosu si coaja de ridiche taiate cubulete mici de tot. I-am fixat si o vela de sunca presata, vasle de stiksuri si i-am dat drumul…in platou. Barcute am facut si din felii de ardei rosu umplute cu branza, ornate cu boabe de porumb si cu vele de parizer.

Am terminat la fix pentru distractie, dar despre asta va povestesc in articolul urmator.

Later update:

2017- După ce am devenit mămică, această postare mi s-a părut complet inutilă. Mai toate ingredientele folosite atunci sunt toxice, iar eu nu le dau astfel de tâmpenii copiilor mei, chiar dacă arătată frumos. Nici nu vreau să ştiu ce a gândit sora mea când m-a văzut aşa mândră de platourile mele… Am vrut să sterg acest articol, dar îm voi păstra, doar pentru a-mi aminti cât de mult mi-au schimbat obiceiurile alimentare Omul şi cei doi copii. Ce bine că au apărut în viaţa mea!

5 thoughts on “aperitive pentru copii”

  1. Esti o zapaceala! Mi-ai facut pofta de omizi si alte oratanii… Sa va traiasca pustoaica si sa aveti numai bucurii din partea ei! 😉

  2. Cata rabdare! Admir oamenii care fac asa ceva! Felicitari! Arata super, dar sunt curioasa ce a ramas dupa asaltul pustilor 🙂

  3. deosebit de frumoase aperitivele si cred k la fel de gustoase…dar si placute ochiului… iar pt. copii o incantare …cred k era un zumzet in jurul platourilor k nu stii ce sa alegi mai intai.. sau dil;ema …sunt comestibile??? BRAVOOOO bucataresei…

  4. In primul rand ” La Multi Ani” Eliei !!!!
    Felicitari pentru toata opera ta de arta culinara. Mai lasat fara cuvinte si de data asta. Bravo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *