dealul cu drum prima zi

Va povesteam la finalul iernii ca am descoperit un traseu care traverseaza Rezervatia Muntii Macinului legand Nifonul de Greci. Ei bine noi am intrat pe traseu dinspre Luncavita, de pe drumul judetean care duce spre Nifon. Am insistat sa parcurgem o bucata buna din drum cu masina, pentru ca traseul este foarte lung- 14 kilometri.

Traseul nostru este marcat cu triunghi rosu si se intersecteaza cu muuulte alte trasee ( si acum mai vad triunghiuri si patratele si cerculete cand inchid ochii!!!).

Am lasat masina langa o cladire parasita, o ruina care am inteles ca era cabana silvica Mitrofan. Asa incepe aventura noastra. In scurt timp am identificat si semnele triunghiulare de pe copaci.

 Ne-am deplasat pe un drum forestier drept, usor de parcurs, cascand gura in dreapta si in stanga, de-a lungul Vaii Curaturii. In 10 minute am ajuns la Popasul Mitrofan. Un loc excelent de campare, de odihna, de jucat un fotbal si de facut un gratar. Noi am pornit la drum cu ganduri curate, asa ca am facut un popas doar pentru a admira frumusetea locului. Am descoperit si un izvor, asa ca am dat repede pe gat restul de apa si mi-am facut plinul din izvorul limpede si foarte rece.

Pornim din nou printr-o poienita si in scurt timp ajungem iar in tunelul de copaci de pe marginea drumului. Avem in stanga paraul sinuos, la care nu mai putem sa ajungem deoarece drumul continua pe o coama de deal, iar apa curge in valea formata de doua cocoase paralele. De pe marginea prapastiei ne mai uitam spre repeziciunea de apa si incercam sa ne mai croim drum catre micile cascade formate in cursul acesteia.

In rest, ne mai tavalim pe langa floricele pentru a le surprinde frumusetea.

Intr-o alta poienita coboram din nou langa apa imbietoare.

Un cuib parasit

Ne luam cu vorba si ajungem la un alt popas. De data asta oboseala isi spuna cuvantul. Nu mai am putere sa cercetez zona, imi este foarte sete, ma intind pe o bancuta si imi vin in minte imagini cu boschetari beti care dorm pe bancile din autogara (defect profesional).  

Scap repede de gandurile neplacute (cu amuzament) si scotocesc prin rucsac dupa o gustarica zemoasa si racoroasa: 

Desi par scofalcite, au fost un festin regesc pentru setea care ma apasa…

Dupa odihna, am constatat ca drumul se bifurca, asa ca am ales sa mergem in dreapta. Prost gandit, pentru ca traseul este foarte lung pe aici si deja era ora 15.

Am intalnit multe zone pieptise, asa ca pe la ora 17 eram storsi de puteri si n-am ajuns nicaieri.

Din poienita de mai sus am hotarat sa ne intoarcem.

Pe drum am intalnit o gama variata de copaci: tei, frasin, carpen si un minunat covor de leurda, intins pe kilometri intregi.

Am colindat 3 ore dus si 2 ore intors. Am hotarat a doua zi sa facem traseul invers, dinspre Greci spre Nifon, dar asta este o alta zi si o noua aventura.

Ne-am intors in Tulcea prin Nifon, Hamcearca, Balabancea, bla, bla, bla. N-am rabdat sa nu intram si prin Floresti, sat pe care nu l-am vizitat pana acum. Cei 5 km de la sosea sunt mai rai decat drumul forestier de pe traseul prezentat 🙄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *