prima serie de oua pictate

M-am apucat de vopsit oua cu entuziasm. Mi-am cumparat cele necesare, mi le-am insirat pe masa de lucru si am inceput actiunea foarte draga mie: “spartul in figuri” 🙂

Ouale de rata, gasca si prepelita s-au fiert bine, dar cele de gaina au cedat la temperatura mare, asa ca iata-ma cu jumatate din cantitate. Dupa alte cateva peripetii (s-a terminat otetul, s-a terminat butelia, alte oua de gaina s-au spart inainte de a reusi sa le folosesc…) am obtinut cam atat:

Mi-am propus sa mai vopsesc cateva sambata, pentru ca n-am apucat tocmai ouale rosii sa le fac!!!

Am folosit mai multe metode de pictat: ouale in relief sunt facute cu creioane de colorat cerate pe care le-am incalzit la flacara aragazului inainte de fiecare aplicare (pe cand mai aveam butelie…), oul cu floricele roz l-am obtinut printr-o metoda care nu va trece prin cap:

Ati priceput? Am dat cu tempera roz un celofan cu bule si cu tempera verde un carton cu striatii. Am tavalit oul prin tempera si l-am pregatit apoi de sarbatoare prin aplicarea unor bobite de sclipici cu lipici. Am vazut asta undeva pe net.

Oul icoana este primul pe care il fac de acest gen. Nu e chiar artistic, dar fiind facut de mine, imi place foarte mult.

Ne vedem sambata cu noi aparitii!

1 thought on “prima serie de oua pictate”

  1. Minunate! Au meritat peripetiile de la inceput. Ale mele nu sunt nici pe departe asa. Pe langa metodele mele clasice, am mai incercat si metoda cu folia de staniol. Am obtinut astfel un ou galben stropit cu verde si altul stropit cu rosu 😛 Abia astept sa le vad si pe cele de sambata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *