meniul de florii

Am ales cateva feluri de mancare preferate pentru meniul de sarbatoare si a iesit cam asa:

Adica:

Aperitiv

Aperitivul consta in: pinguini de masline care servesc cu pofta scrumbie afumata (in gospodaria proprie), ciuperci umplute cu legume si gargarite cu crema de branza, oua de aspic si alti pinguini rataciti, creveti cu sos serviti intr-un mare grapefruit, icre de stiuca si albinute de masline.

Eu am pus in ouale de aspic somon in loc de sunculita.

Crevetii i-am fiert 5 minute. Dupa ce s-au racit  i-am tinut la frigider cam 2 ore in marinata (multa zeama de lamaie, o capatana de usturoi de gradina- care nu se oxideaza- si patrunjel, toate date prin blender). Apoi i-am prajit in  putin ulei de masline, alaturi de boabe de porumb (ramase de la ouale de aspic), fara zeama de la marinata. I-am scos din tigaie cand s-au rumenit. Marinata am fiert-o separat, cu putin vin, pana a scazut zeama. Am amestecat crevetii, porumbul, marinata si le-am servit intr-o coaja de grapefruit.

Ciupercile le-am umplut cu legume date prin razatoare si scurse bine de apa, condimentate dupa gust  (dovlecel, morcov, ardei, codita de la ciuperci…etc). Le-am copt in tigaia dry cooker (cadou de la mama). Toata filosofia este ca dupa vreo 15 minute sa le scurgi o data apa. Apoi le lasi pe foc pana iti aduci aminte de ele…cam jumatate de ora la foc mic de tot. La final am pus cascaval pe deasupra (este si de post, asa ca merge). 

Gargaritele le-am facut din rosii cherry umplute cu un maglavait de branza proaspata si verdeturi, cu bulinute de masline. Nu-s grozave la gust, dar dau o nota de veselie platoului. Varianta de post este tofu in loc de branza proaspata.

La fel si pinguinii burtosi

Dar si albinuta maslinuta:

Pentru felul 1 am ales supa crema de peste

 Simpla: fierbeti legume diverse si peste. Mixati. Serviti cu verdeata si crutoane.

Felul 2 este super delicios. Somon si legume la tigaia dry cooker (se gatesc separat, cu putin ulei de masline).

Desertul a fost piesa de rezistenta: tort arici pogonici. Precizez ca de obicei, pentru cei care au aceleasi gusturi ca mele, sa reduceti cantitatea de zahar. Cred ca se poate adapta si pentru cei care tin post, dar nu stiu sigur daca mascarpone este intr-o astfel de varianta.

Am pregatit si fructe semafor (baza de pepene galben si forme de kiwi, capsune, pepene- taiate cu sabloanele mici pentru fursecuri).

Gata! Am obosit numai cat v-am povestit, darmite pana le-am facut pe toate…Noroc ca-mi place noua mea bucatarie!  

Dupa un maraton de “gateala”, nu stiu daca mai vreau sa mananc ceva, dar sper ca voi veti “savura” imaginile cu placere.

Si sper sa aveti apetit, ca sa-mi creasca traficul pe blog 🙂 .

6 thoughts on “meniul de florii”

  1. N-o mai laudati atata ca-i cresc cornite! Acceptabil…cu Danutza intotdeauna se poate si mai bine! 😛

  2. Multumesc baieti! Nu stapanesc foarte bine arta culinara, dar imi face asa mare placere sa pregatesc mesele de sarbatori, incat ma uimesc uneori si pe mine 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *