traseul nifon-luncavita prin valea fagilor

Am plecat din Tulcea prin Slava Rusa si Slava Cercheza si dupa ce am cercetat cate ceva pe acolo, ne-am indreptat catre Nifon. Vreme rea, ploioasa, ceata, vant napraznic si frig aproape de zero grade. Nu ne-am speriat, am mers mai departe la vanatoare de trasee pentru excursiile din vara.

Pe drumurile Slavelor:

Hamcearca, pe care ne-am propus sa o vizitam cand se incalzeste vremea, deoarece incepuse sa ploua:

Nifonul este cocotat pe o creasta de deal si are o sosea foarte buna (spre deosebire de restul drumului…)

Valea Fagilor este o zona minunata, o padure intinsa strabatuta de un drum lat de pamant, destul de bun. In perioada asta sunt multi stupi, probabil albinele au iernat aici. Vegetatia este bogata pentru luna martie. Am gasit palcuri foarte mari de leurda, ghiocei, floricele de primavara. Am descoperit un traseu minunat pentru vara si anume : “Dealul cu drum”.  

 

La limita dinspre Luncavita a rezervatiei au aparut…ce credeti? Tot felul de constructii (case, vilute, vilicele).  Imi amintesc ca acum cativa ani in urma era in zona un sigur popas, in constructie, restul vegetatie salbatica.

N-am mai stat sa cercetam zona deoarece s-a intunecat si s-a facut groaznic de frig. Am retinut cateva locuri de explorat cand va fi vremea calduta, asa ca ne-am declarat multumiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *