prin centrul judetului

Un nou weekend rece, ploios, cu ceata, care ne-a tinut departe de coclauri, pe sosea. Am ales ca traseu Topolog- Sambata Noua- Cerbu-Vasile Alecsandri-Stejaru- Mina Altan Tepe-Ceamurlia de Sus. De la Topolog am facut undeva stanga, spre Stejaru, pe un fel de sosea care poate primi un loc fruntas in topul celor mai proaste drumuri dobrogene. Despre aceste localitati se gasesc foarte putine informatii pe internet, iar fotografii…aproape deloc. 

La iesire din Topolog, o sosea ingusta de placi de beton ne atrage atentia.

La capatul ei vedem o bila mare, care nu stim la ce foloseste, dar presupunem ca este o statie meteo. De pe blogul lui Miscellenia aflam ca este radarul de supraveghere a traficului aerian. Scz pentru incadrarea fotografiei, insa ma alerga un caine, astfel ca am scos aparatul pe geam si am apasat la intamplare.

Pe drumul spre intoarcere, in timp ce ne zgaiam la peisaj,  ne-a depasit “number 1”:

Cred ca este prima si ultima bicicleta inmatriculata din Tulcea. Dragut!

Ne-am intors apoi in minunata sosea care trece prin mijlocul unei pustietati in care nu-ti atrage nimic atentia, poate doar ruina unui monument inchinat revolutionarilor din 1989. Uitate timpuri! Crucea a ramas nefinisata iar inscriptia aproape s-a sters.  

Sambata Noua este un satuc specific celor tulcene, cu locuinte mici, majoritatea cenusii. Insa dincolo de lantul de case am observat cateva dealuri care merita coclaurite cand se mai incalzeste vremea…

Am coborat din masina pentru scurt timp, cat am tras cateva cadre, insa vantul puternic m-a facut sa ma razgandesc. Brrr! Am plecat mai departe, spre Cerbu:

Si spre Vasile Alecsandri

Stejaru, cu renumitul stadion (microbistii stiu despre ce este vorba)

Stejaru iese putin din tiparul localitatilor de pe traseu, fiind ceva mai aratoasa si instarita.

Desi incepuse sa se insereze, am intrat si prin Mina Altan Tepe, stanga din soseaua principala. Ne-a impresionat kilometrul de sosea perfecta pana in localitate, insa odata intrati acolo am avut un sentiment ciudat. Localnicii se uitau ca dupa urs. Ne-am invartit pe niste stradute stramte pavate cu un fel de pietris rosu. Cateva blocuri lasate in paragina si mormanele de gunoaie iti dau fiori. In toata paragina, se distinge biserica noua, alba, ingrijita. Ne-am zis sa revenim intr-o zi mai insorita, poate percem altfel locul.

Ceamurlia de Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *