complexul histria

Am mai vizitat muzeul si cetatea Histria si pot spune ca mi-a facut aceeasi placere de fiecare data. Am prins o zi mai calduta, asa ca ne-am facut de cap cu un traseu mai lung: Istria-Biserica Sf Trei Ierarhi-Manastirea Sf. Ilie- Histria- Vadu-Grindu Chituc- Plaja Corbu. Voi prezenta pe rand obiectivele vizitate, momentan m-am oprit la cetate.

Daca stie cineva ce rol au pietrele rotunde- ca niste busteni- de la baza zidului cetatii sa-mi spuna si mie (a 6-a foto)

Drumul spre Histria, o sosea usor serpuita printre stuf si ape, este fascinant. Eu am intotdeauna aceeasi problema cand ajung pe acest drum: o foame de lup. Cum sunt o mare mancacioasa, am mereu rucsacul pregatit cu surprize alimentare, asa ca oprim masina pe langa stufaret, intr-un luminis, ne asezam la soare pe paiele de stuf si tragem un ospat “ca boschetii la roata masinii”-asa cum glumim noi. Dupa ce “musamalizam” urmele pranzului, plecam mai departe pentru a ne face siesta printre ruinele cetatii. 

 Revizuieste si un articol mai vechi de-al meu despre Histria, aici.

4 thoughts on “complexul histria”

  1. Sunt din vechime … Coloane asezate transversal la baza zidului de incinta din faza romano-bizantina. Sper sa imi aduc bine aminte, este vorba de o refacere din secolul V p.Chr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *