cariera somova

N-am inteles nici la ora actuala daca este cariera sau mina Somova. Si daca-i cariera, soseaua care te duce acolo de ce se numeste “drumul minei”? Si daca-i mina, pe unde se intra in subteran? Noi am gasit un tunel, dar am avut oarece temeri sa-l explorez. Mi-ar placea sa merg sau macar sa vorbesc cu cineva care cunoaste locul.

Cu certitudine pot spune ca zona este rezervatie naturala si este interesant de vizitat pentru multitudinea de culori si forme ale pietrei. Si totusi, as vrea sa aflu povestea tunelului…

1 thought on “cariera somova”

  1. am lucrat la ” ecologizarea exploatarii miniere somova ” asi putea sa-ti explic : a fost mina pana la un moment dat , n-o sa mai gasesti intrarile pt ca am umplut subteranele si am astupat intrarile . apoi a fost si exploatare de suprafata (cariera ) pe care am incercat sa o umplem cu steril dar cred ca totusi se poate observa unde a fost . daca vrei sa vezi un tunel al exploatarii, se vede pe dealul de peste valea zmeului intrarea ( aia nu era in proiectul nostru si nu cred ca a fost astupata ) .e un tunel facut pt cercetare are cam 50 m .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *