blog de excursionist si mamica

pui delicios cu sos racoros

Imi place uneori (rareori) sa gatesc. O reteta simpla si usor de pus in practica este aceasta: Pui cu sos de iaurt.

Se ia un pui fript de la Fraher, se mananca pulpele, aripioarele, spatele si se pastreaza pieptul pentru a doua zi 🙂 . Ma rog, partea asta e optionala.

Ideea este ca pieptul de la un pui se taie cubulete si se pune intr-un vas. Separat se face un sos dintr-o smantana (grasa- asa imi place mie), cateva linguri enorme de iaurt, o cantitate zdravana de alune pisate sau nuca pisata, sare, boia dulce, zeama de la o mandarina micuta, un catel de usturoi batut (…mar), alte mirodenii care iti plac. Se amesteca puiul cu sosul racoros si se da la rece pana cand vine iubitul acasa. Daca iubitul intarzie mai mult de jumatate de ora, zic ca va puteti apuca de mancat; delicatesa nu necesita racire indelungata…Inainte de servire se orneza cu nuca si paine prajita, cam asa:

 

1 comment

    • Maximum on February 23, 2011 at 19:01

    Reply

    mmm…

Leave a Reply

Your email address will not be published.