muntii macin-culmea pricopanului

Imi fac o deosebita placere expeditiile in Muntii Macin. Descopar mereu alte frumuseti si ma minuneaza echilibrul rocilor, formele bizare pe care le au. Ne-am intrebat de multe ori pe traseu ce mana nevazuta a potrivit pietrele in fel si chip? Sa fie monumente megalitice? Sa fie doar lava, vant si apa? Sa fi avut omul vreo interventie in modelarea masivului hercinic? Oricare ar fi raspunsul, batranii munti sunt deosebiti si au un loc aparte in inima mea (mai putin carierele care arata foarte urat si au stricat frumusete de peisaj).

 

 

Foto 3 de jos in sus este priveliste asupra Varfului Vaju despre care am mai scris aici. Este un mot de roca pe care s-a asamblat o cruce.

Am coborat muntele pe langa Manastirea Izvorul Tamaduirii iar finalul excursiei s-a derulat foarte repede pentru ca ne-au alergat niste caini … (bip..bip si…bip… lor de caini dezlegati!!!!). Suntem ok cu totii (doar cu ceva sechele paranoide- urasc toate javrele!!!) Imi voi aminti sa-mi procur un aparat anti-dulau.

🙂

 

3 thoughts on “muntii macin-culmea pricopanului”

  1. peisaj deosebit …nu stiu sa fi vazut o aglomerare… de roci atat de frumos aranjate… ai zice k si-a bagat cineva …mana… dar nu … mama natura este de vina pt. aceste frumuseti…iar tu…” esti de vina” …k ni le arati…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *