daniel(a)e ungureanu

Ieri ma uitam la un serial cu detectivi pe AXN si tema era ca un tip accidenteaza mortal o tipa si fuge de la locul faptei. Prietenul ei incearca sa se razbune insa nu cunoaste decat masina vinovatului si incepe o cautare frenetica a acestuia dupa modelul automobilului. Din registrele de parcare ajunge sa cunoasca numele faptasului, dar nu si figura lui, astfel ca incepe sa-i omoare sosiile (care erau destul de multe, ca de, filmul trebuie sa tina 2 ore!). La final 2 detectivi mai curiosi isi cauta sosiile prin programele lor de evidenta.

Asta mi-a amintit de cateva intamplari (comice, nu tragice ca cele din film).

Prima data cand am auzit de o alta Daniela Ungureanu a fost cand am dat la liceu. Mandrie mare, am luat la cel mai bun liceu tulcean (considerat pe atunci, iar eu imi mentin parerea ca este si in prezent cel mai bun)- chiar daca am obtinut cea mai mica medie din toata experienta examenelor mele. Mare mi-a fost mirarea si grea amaraciune a pus stapanire pe mine sa aflu ca fosti colegi de-ai mei imprastie zvonul ca am picat examenul si nici nu as fi dat la acel liceu, ci la un altul. Am fost atat de socata sa aud ca: “scrie negru pe alb ca ai picat, listele sunt la …cutare liceu!”, cand eu nu mi-am depus dosarul acolo! Am verificat si intradevar, era o Daniela Ungureanu care s-a inscris si din pacate nu a luat examenul. Mi-a trecut supararea cand a inceput anul scolar.

A doua experienta a fost la votare. Dupa ani de zile de locuit la adresa, am constatat ca am un vecin pe nume Ungureanu Ionut. Asta n-a fost nimic, dar la urmatoarele alegeri am constatat ca sub numele lui este si o Ungureanu Daniela, ca omul in cei 4 ani s-a insurat. Bine mai vecine, si nu puteai sa-ti gasesti o nevasta cu alt prenume careia sa-i adaugi numele Ungureanu? Dupa ce ca mai suntem 2 in Tulcea…Si  a cautat-o mult, probabil, de a gasit-o si cu inceputul CNP-ului la fel ca al meu 278…Iar doamna Ungureanu s-a pus rpd sa semneze pe liste in locul meu, asa ca eu a trebuit sa semnez in locul ei 🙂 . Nici nu-i greu, eu ma dau drept Daniela Ungureanu tu, iar tu te dai drept Daniela Ungureanu eu!

Acum citesc pe listele unui concurs de grefier din Tulcea ca Daniela Ungureanu face contestatie! O fi cea cu liceul sau Daniela lui vecinu`? Sau alta Daniela Ungureanu? Ca eu sigur nu-mi doresc postul de grefier! 

Confuzia numelui mi-a adus si momente fericite. Am avut astfel privilegiul de a ma naste intr-o rezerva de spital pregatita de fapt pentru o cumnata de-a unui Ungurean faimos. Obisnuiesc sa glumesc pe tema asta spunand ca soarta mi-a oferit conditii mai bune, stiind cu ce sange regal are de-a face! 🙂 Se poate considera si ca am speculat momentul.

Pe Internet vad si alte Daniele Ungureanu: o sefa a unei banci din Pascani, o doamna doctor din Bucuresti (?), o absolventa din Piatra Neamt, o sotie de ministru (care poate fi d-na doctor, nu stiu sigur), o profa de mate din Constanta, o adolescenta “sincera si frumosa” (asa se descrie cel putin) din Buzau care si-a pus profilul pe www.perechea-ta, etc, etc…

Dar, dragilor, cand tastati in Google Daniela Ungureanu, prima pagina care se deschide este a celei mai importante dintre Danielele Ungureanu din toata lumea: A MEA si a blogului MEU! (spuneti voi daca nu…)

Ups, si asta imi cam da de gandit daca fac o corelatie cu ideea filmului de la care am pornit… adica eu sunt sosia care poate fi gasita prima… 🙂

5 thoughts on “daniel(a)e ungureanu”

    1. Cred ca avem nevoie de afsetl de scriitori care sa ne faca sa evadam din cotidian, sunt o mare fana a genului si sper sa auzim cat mai multe lucruri si pe viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *