capul kaliacra

O limba de stanca rosie care inainteaza in mare, strajuita de arcade si ziduri din piatra galbuie, acesta este Capul Kaliacra. Am vazut aici si multi delfini. Intrarea costa 3 leva.

9 thoughts on “capul kaliacra”

  1. Salut, pana la Capul Kaliacra, la jumatatea distantei, dupa ce treceati de eoliene, se face un drum larg la dreapta catre Dalboka. Se avanseaza cam 2 km spre mare, apoi un drum abrupt la 45 de grade, care coboara spre un golf. Acolo sunt 2 restaurante numai cu chestii din mare. Cel din dreapta este cel mai inteprinzator, mai genuine/natural. Am luat loc la o masa acolo, pentru ca anterior vazusem un reportaj PRO TV, interviu si in oglinda o incercare asemanatoare – de oferta de servicii, pe o palida replica romaneasca, din zona Mangalia. In stanga este un restaurant concurent, care a speculat – asta-i piata, nisa deschisa de restaurantul Dalboka din stanga. Povestea interesant a echipei de intreprinzatori de la terasa din dreapta este ilustrat de ferma aflata in departare: bulgarii aceia au obtinut o finantare SAPARD in perioada de pre-aderare si si-au construit o ferma de scoici. Am incercat la masa, chestii ce nu le-as fi mincat niciodata, nu ma omor dupa scoici si altele. Dar au fost minunate. Situl lor este aici http://www.dalboka.com/Dalboka/the_mussel_farm_dalboka___about_us_en.html. Iar reportajul PRO TV (noi am fost acolo in 2009) aici: http://stirileprotv.ro/exclusiv/travel/din-secretele-vecinilor-bulgari-midiile-de-la-cap-kaliakra.html

  2. n-am mai avut timp sa ajungem la Dalboka, dar am inteles ca restaurantul cu fructe de mare chiar merita, multumesc Tiberiu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *