seria de munte: tutana-poienari

Am ramas datoare cu fotografii si impresii din concediul petrecut la munte pe Transfagarasan si Transalpina. Am ales traseul Tutana-Poienari-Vidraru-Balea-Paltinis-Obarsia Lotrului-Pasul Urdele-Novaci. Un traseu ametitor si foarte pitoresc. Din pacate, am suferit un mic “accident” si am pierdut pozele din prima parte a excursiei. As fi vrut sa postez caramida cu inscriptii din Manastirea Tutana si Cetatea Poienari, dar singurele amintiri de aici au ramas doar in memoria mea. Nu vreau sa ma plang prea mult, asa ca voi trece rapid peste subiect.

Cand am ajuns in Tutana nu era nimeni la manastire, asa ca interiorul nu l-am putut vedea. Locul este marcat ca fiind unul dintre cele 10 locatii misterioase de la noi din tara, datorita desenelor descoperite pe o caramida din exteriorul bisericii. Am gasit pe strada un pusti care mi-a aratat caramida cu inscriptiile misterioase (pe care n-as fi putut sa o descopar singura pentru ca este destul de ascunsa), asa ca am plecat multumita mai departe, facand proasta afirmatie ca nu voi mai trece prin Tutana, deoarece am vazut ceea ce era de vazut aici…Hm, acum ca pozele mele au disparut, as vrea sa ma teleportez inapoi la Tutana. O colega, facand haz de necaz mi-a spus ca poate in asta consta misterul locului…Asadar, voi trece din nou prin zona, voi poza iar caramida, o voi posta urgent pe blog sa v-o arat si voua si poate gasesc biserica deschisa, pentru a vedea interiorul. Sper ca atunci sa nu-mi dispara blogul cu totul 🙂

De la Poienari mi-au ramas doar foto de la cina luata La Cetate:

Acum ca sunt satula mi se pare foarte gretoasa, dar atunci, dupa ce urcasem sute de scari pana la cetate, as fi mancat si un lup.

 Cam asa s-a incheiat prima zi din drumul spre munte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *