babadag cetatuie

Nu cred ca sunt multi cei care stiu ca in apropiere de Babadag exista un sit de mare importanta istorica, din epoca hallstattiana. Primele imagini le-am vazut in albumul publicat in cadrul proiectului “Arhetur-acces la arheologie”. Dupa intrebari multe si sacaitoare adresate unuia dintre reprezentantii ICEM, am localizat vizual cetatea. Cu bagajul de informatii astfel pregatit, am pornit la drum. Am retinut ca trebuie sa fac stanga inainte de calea ferata care intersecteaza soseaua Tulcea-Constanta, asa ca iata-ma pe drumul de tara, cercetand zona.

Si sari peste calea ferata, si mergi pe barna, si inteapa-te in maracini, si lupta si dai!

Aventura s-a incheiat pe marginea unei prapastii…ups, si unde e cetatea?

Peisajul frumos, poienita cu flori in care am ajuns m-au cucerit, astfel ca un timp am uitat cu totul de telul propus

Cu greu am plecat dintre floricele. Ne-am intors in soseaua principala si am mers apoi pe primul drum dupa calea ferata. Asta este calea cea buna, asa ca in scurt timp am recunoscut dealul cu sapaturi transversale si malul abrut al Lacului Babadag:

Am incercat sa urc pe coama dealului, insa buruienile inalte, gropile greu de identificat prin vegetatia deasa, maracinii nesuferiti mi-au taiat avantul. Mi-am promis sa mai fac o incercare in toamna, cand se vor usca boschetii.

Interesante buruieni in forma de bradut, specifice locului (nu-mi amintesc sa le fi remarcat in alte zone):

Gramada de pietre sau ramasite hallstattiene?

Daca dealul m-a invins, m-am ales totusi cu o plimbare pe malul lacul si o baie la picioare, pentru ca pe alocuri a trebuit sa inaintez prin apa (pana la genunchi)- suficient de calda, cat sa nu fac nazuri:

10 thoughts on “babadag cetatuie”

  1. frumos loc…mai ramane sa ajung si eu acolo..dar nu stiu cand se va intampla asta…multumim k ne mai luminezi tu cu tot felul de informatii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *