omul, intre ethos si mythos

Azi mi-a venit ideea de a vizita Galeriile de arta din Moll. Am ajuns acolo si…adunare mare, fotografi, reporteri, cameramani, persoane importante! Ce se intampla?!? Vernisaj “Omul, intre Ethos si Mythos”. Ehe, nu-i pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste. Instinct feminin (nu scapa evenimentele fara mine, chiar daca nu ma anunta nimeni!)

Voi prezenta cateva lucrari care m-au impresionat, asa cum le-am vazut eu- necunoscatoare in ale artei. Fara a contesta valoarea celorlalte opere, m-am oprit indelung in fata acestora (ordinea este aleatorie):

Ideea sforii infasurate in loc de rama m-a captivat. Dar de ce sa mai “vorbesc” eu, cand imaginile sunt asa graitoare?

Tablourile se pot achizitiona, dar mi-a fost teama sa intreb cu ce suma. E un avantaj si in imposibilitatea financiara: mi-ar fi fost foarte greu sa ma hotarasc la unul singur si cred ca imi dati dreptate!

9 thoughts on “omul, intre ethos si mythos”

  1. Sincer, nici eu care lucrez in aceeasi institutie cu colegii de la Muzeul de Arta nu am stiut de expozitie. Abia pe la ora 15.00, am citit ceva printr-un ziar local. In fine … cred ca anumiti colegi din acel muzeu, ar fi cazul sa se responsabilizeze si sa lucreze efectiv la promovarea istitutiei si sa lase interesele personale. Felicitari pentru poze!

  2. In primul comment nu am mai spus asta, dar anumite lucrari le stiu, chiar daca nu ai mentionat autorii. 😉 O sa merg cu siguranta.

    P.S. Nu ai spus care este lucrarea preferata.

  3. off, este prea greu de ales una singura. cred totusi ca potrivita pentru locuinta mea ar fi lucrarea prezentata a III-a, cea in care domina rosul- “Poveste eterna”, Marin Cocheci Caldararau.

    1. Prima lucrare este a lui Cicerone Ciobanu, “Coborarea de pe cruce”, cea cu sfoara imprejur, dar a III-a, cea despre care vorbesc eu, este a lui Cocheci cu siguranta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *