troesmis

Tot am fost intrebata daca am gasit cetatea…

La cetate nu se ajunge greu, dar drumul e dificil de explicat. Am intrat dinspre soseaua principala Tulcea-Macin, pe un drum vis-a-vis de cariera, in dreptul unor porti mari pe care scrie “caine rau” (halal detaliu!). Am mers inainte pana aproape de malul Dunarii, printre dealuri, pana am vazut o casa draguta, dupa care am facut drepata si ne-am cocotat pe deal.

La cetate ai nevoie de incaltari adecvate, cu talpa groasa si mai tare. Espadrilele mele n-au facut fata unui tip de ciulini mici si uscati si ai dracu`, asa ca m-am intepat destul de rau.

Adaug ca inainte de a porni in cautarea cetatii am luat pranzul la Popasul Grecilor care s-a renovat de curand si arata bine de tot. Acum i-au schimbat denumirea (?nu mai stiu cum?). Ospatarul este foarte ospitalier si chiar simpatic, chiar daca …uituc (un tataita timorat ca este in primele zile de lucru; daca mergeti acolo e bine sa-l incurajati).

La intoarcere de la cetate am ales alt drum, spre stanga, pe langa o ferma parasita. Am iesit mult mai repede, in soseaua care duce spre Turcoaia.

Ce-am mai adunat de pe drum:

6 thoughts on “troesmis”

 1. Da, asta este Troesmis. Fotografiile sunt superbe! Felicitari!

  Dar eu ce-a de a doua cetate ai gasit-o?
  Cea care a fost castrul Legio XIII Gemina, care in 167 se muta la Potaissa. 😉

  1. am intrebat un locuitor de pe malul Dunarii, dar zice ca nu exista decat o singura cetate acolo…n-am stiut unde sa ma uit dupa ea…ceva detalii imi dai? data viitoare te sun!!!

  1. ba da, ba da!!! l-am citit cand am descoperit blogul. am uitat intre timp de ciulini, si chiar ma gandeam la tine cand m-am trezit cu ei pe talpi!!! m-am abtinut sa povestesc asta in articol, dar daca ai insistat…na! ca am recunoscut!

 2. iuu ce draguta e cetatea..e fain de stat cu cortul acolo :)) cam aiurea dar mie unu mi`ar placea.
  abia astept la vara sa calatoresc si eu putin ;x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *