in drum spre casa- pe la intorsura buzaului

Intoarcerea fiilor risipitori din concediu:

Am ales sa ne intoarcem de la Praid in Tulcea prin Intorsura Buzaului, un drum extraordinar de pitoresc. Am mai gasit cateva obiective, asa ca am ajuns tocmai noaptea tarziu la domiciliu.

Cetatea Rupea. La vreo 2 km de soseaua principala, pe un drum foarte rau (chipurile drum auto, dar e vai de capul lui: gropi si  mocirla) ajungi la Cetatea Rupea. Sa nu vi se para atat de simplu! Am intrat in noroi pana la gat, pentru ca numai ce plouase iar cand am ajuns la cetate, in sfarsit, am pupat zidurile. Este inchisa in urmatorii 3  ani pentru renovari. Na! Si nu puteau sa scrie asta la inceput de drum??!!??? Ei bine, noi am apreciat pana la urma miscarea in aer curat si am facut haz de necaz ca ni se lipise atat de mult noroi pe ghete ca nu mai puteam sa miscam picioarele 🙂 Cetatea insa pare a fi foarte frumoasa, ar merita drumul daca ar avea portile deschise.

La final, mai sa ne alerge si un curcan

Dupa ce ne-am curatat de noroi in baltile de pe sosea, am pornit iar la drum.

Manastirea Marcu (s?)

La intrare in Manastirea Marcu te asteapta un anunt mare, ca tinuta in incinta manastirii trebuie sa fie decenta: fusta lunga si batic(?!?). Pai eu, turistul care vad indicatorul si ma abat 5 km de la drum si merg pe jos 1 km si vreau sa vizitez lacasul sfant, cu ce sunt vinovata ca nu plec in concediu cu fusta lunga si batic? Imi cer mii de scuze dar am incalcat aceasta norma interna si mi-am permis sa dau o raita prin curte in blugi si capul descoperit. Biserica era inchisa (s-o fi inchis gazdele pentru ca nu aveam fusta si batic?) 🙂

Siriu

Nehoiu

Si gata concediul de Paste! Tot ce-i frumos dureaza putin!

3 thoughts on “in drum spre casa- pe la intorsura buzaului”

  1. Daca ma iau dupa fotografii, cetatea pe care (nu) ati vizitat-o nu este cetatea Prejmer, ci cetatea Rupea, pe drumul dintre Brasov si Sighisoara, in localitatea Rupea. Nu stiam ca e inchisa pentru renovare, anul trecut am vizitat-o in mai si tocmai se deschisese dupa sezonul de iarna, cand nu e vizitabila.
    Cetatea Prejmer este in comuna Tartalau, pe drumul dintre Brasov si Buzau, si este o cetate taraneasca ridicata in jurul unei biserici evanghelice. Ansamblul e in patrimoniul Unesco, si este intr-o stare destul de buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *