concediul de paste- praid

Mi-am programat concediul la Slanic Prahova unde am sunat in prelabil sa ma asigur ca salina se poate vizita. Evident, cand am ajuns, numai ce s-a inchis.  Am inteles ca s-a putut vizita doar in prima zi de Paste. Slanicul este o destinatie foarte frumoasa, dar fara salina parca este pustiu.Asa ca ne-am pregatit bagajele si am pornit spre Praid. Am avut sofer de incredere:

Si un drum pitoresc

Sa nu va mire ca voi posta multe imagini cu mancare si restaurante, in concediul asta am fost precum nepotul lui Jerry, soricelul care manca mereu.

Iata un popas memorabil, Hanul din Ardeal, la iesirea din Brasov:

In Praid ne-am cazat la Pensiunea Napraforgo (Floarea Soarelui).In zona preturile sunt sub asteptari, de la 40-100 lei/camera, dar le vor mai ridica in sezon. Serviciile sunt foarte bune. Am observat ca se pune un mare accent pe locurile de joaca pentru copii. Fiecare pensiune are spatiu si loc amenajat unde sa-ti poti lasa copilul la joaca.

Nu pot sa ma abtin sa nu va povestesc ceva legat de joaca. In Praid toata lumea vorbeste ungureste, pana si turistii!!! Cand am ajuns la pensiune,  Elia bucuroasa ca a vazut cativa copii in curte, s-a dus la ei. S-a intors posomorata spunand “mami, copiii vorbesc engleza, dar ce fel de engleza, ca nu inteleg nimic?!?”. 🙂 (Elia studiaza engelza la gradinita si stie destul de multe cuvinte, chiar ma uimeste uneori).

Obicei de Paste:

Baietii impodobesc braduti pe care ii lasa la gardul fetei pe care o plac, cu un mic cadou. Se pare ca in aceasta curte locuieste o fata foarte frumoasa, ca a strans cam multi braduti…

Imagini din statiune

Pai, de plimbat ne-am plimbat, dar parca ni s-a facut foame. In apropierea pensinii se afla “Casa Piratilor”, un faimos restaurant cu un loc de joaca superb si papica buna.

Portii de pirati:

Un meniu haios:

M-am intrebat daca ciorba este de pui, sau pasarica? Comentariul cumnatului meu a fost foarte dragut “ciorba de un fel de tartita”

La salina. Intrarea in salina se face cu un autobuz cu burduf, care e in permanenta full. Vizita te costa 20 lei.

Biserica (pe partea stanga este catolica, iar pe partea dreapta crestin-ortodoxa; nu stiu cum se impaca cele doua religii, dar in salina stau in acelasi lacas).

Muzeu

Locuri de joacaaaa

Minibar (unde isi beau parintii cafeaua cat timp le zburda odrasla)

Si un restaurant pentru mancai (ca mine 🙂 )

Praid este o salina de suprafata, astfel ca temperatura nu este foarte scazuta. Dupa ce treci de primele camere, unde se simt gazele de esapament de la autobuz, e chiar un loc placut.

Un suvenir

La plecare

Pentru gratar, cele mai bune produse din Praid se gasesc la magazinele care poarta aceasta sigla

Am mai vizitat: Sovata, Targu-Mures, Sighisoara, Manastirea Recea, Cetatea Rupea, dar stati pe aproape, ca va povestesc imediat cum mai prind putin timp liber!

2 thoughts on “concediul de paste- praid”

  1. si eu vreau sa vizitez aceasta salina …de fapt in urma vizitei la salina din Targu Ocna, de unde am placat cu greu dupa 8 ore…si am ramas profund impresionata, mi-am propus sa vizitez si alte saline cum ar fi…Praid, Slanic Prahova…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *