biserica sf gheorghe isaccea

Despre Biserica Sf. Gheorghe din Isaccea ne vorbeste noviodunum.ro pe site-ul info-delta:

Este vorba de bisericuta Sf. Gheorghe, monumnet istoric, care este cunoscuta pentru doua aspecte. Primul se refera la valorosul iconostas de lemn datand din epoca lui Vasile Lupu (cca. 1645), adus aici pe la sfarșitul secolului al XVIII-lea (???) de la fosta manastire Adam (jud. Galati), iar cea de a doua se refera la piciorul mesei de altar, care este un monument funerar de epoca romana.

Pana in 1988 a fost singura biserica “ingropata” din Dobrogea. Edificiul a fost construit, daca pot zice asa, intr-o “groapa”, iar turla sa nu depaseasca in inaltime minaretul moschei din apropiere,

“Ruinele” reprezinta o biserica noua, care se dorea o copie a catedralei din Ulm (Germania). Constructia a inceput in 1906 si stopata in 1907, cand forurile ecleziastice au hotarat ca materialele ramase sa fie transportate la Chilia Veche, unde s-a ridicat un locas ortodox dupa planuriel intocmite pentru bisrica de la Isaccea“.

3 thoughts on “biserica sf gheorghe isaccea”

  1. Intr-adevar cateva icoane nu sunt cele originale. Cele 4 icoane mari cu Sf. Ioan Botezatorul, Maica Domnului, Domnul Iisus Hristos si cu Sf. Gheorghe au fost inlocuite acum cativa ani( poate 10, chiar si mai mult).Vag imi amintesc si de vechile icoane, poate ca nu imi aminteam daca nu vedeam acest articol si comentariile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *