slanic prahova

Am petrecut cateva zile de concediu in zona Slanicului. Neplacerea a fost ca salina, pe care asteptam atat de mult sa o vizitez, a fost inchisa.  Norocul a fost ca in Slanic sunt si alte obiective incantatoare. Va prezint cateva.

Mai intai insa, va arat cine ne-a intampinat in Slanic:

Cu zambetul pe buze am pornit spre Mina Unirea (despre care inca nu aflasem ca s-a inchis de cateva luni datorita unei defectiuni). Eh, mare ne-a fost supararea ca n-am avut sansa de a petrece ziua in salina. Am mai surprins cateva imagini din jur si apoi am pornit catre Muzeul Sarii.

Despre muzeu nu vreau sa va spun prea multe, doar ca mi-a facut o impresie foarte buna. Ghidul de aici este amabil si iti ofera informatii atat despre salina, sare, istoricul mineritului cat si informatii turistice privind intregul judet- este si motivul pentru care nu va dau eu mai multe detalii. Putine cuvinte, dar…stiti voi: multe fotografii!:)

Interior:

Exterior:

Dupa atata plimbarica, ni s-a facut foame, asa ca am poposit la Restaurant Orizont unde am mancat bine. La meniu am avut ciorba de vacuta si snitel de pui.

Pentru a digera bine, ne-am mai plimbat putin pe stradutele Slanicului, dupa care ne-am hotarat sa vizitam Muntele Verde.

Soseaua spre Muntele Verde este buna, asfaltata. Accentuata de razele soarelui, culoarea stancilor ne-a incantat cu sclipiri de smarald.

Prieten de nadejde:

Catina (cred) apetisanta:

Ne-am intors in statiune la  Grota Miresei, inchisa si ea. Asta nu ne-ar fi deranjat, insa restaurantul fiind inchis, nu am putut vizita Muntele de Sare.

Cateva detalii

Printre scandurile gardului am reusit sa surprind o imagine a Muntelui de Sare

Pe drum am mai facut cateva fotografii

Si cu asta, prima zi s-a incheiat. Ne-am intors la pensiune si am facut planuri pentru a doua zi. Am ales un pelerinaj pe la biserici si manastiri, fiind prima zi de Craciun. Va povestesc in articolele urmatoare:)

2 thoughts on “slanic prahova”

  1. frumoase locuri …zapada asa cum trebuia la asa sarbatori si in rest nu cred k mai lipsea ceva…tare mi ar fi placut si mie sa fiu pe acele meleaguri…cu asa peisaj …muntele verde m- aincantat ..asa k e o idee pt concediul de anul viitor…

  2. Frumos! Peisaje incantatoare si imaginile le-au scos foarte frumos in evidenta! Bravo! Si … inca odata “La multi ani!” si multa sanatate si fericire!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *