bacau

De cate ori am ajuns la Bacau, am fost “pe fuga”. De data asta a fost la fel. Am reperat cateva obiective turistice, fara sa am timp sa le studiez prea mult. Am avut parte si de o vreme neprielnica. Fotografii am facut putine si in viteza. Chiar si asa, tot mi-au inghetat mainile pe aparat.

Am plecat din Tulcea spre Braila. Am trecut prin Cerna unde peisajul este foarte frumos, dar n-am oprit, din pacate. Pe dig, in apropierea bacului, n-am mai rezistat si am facut o fotografie din masina:

1dig

Bacul la Smardan:

2bac

Pod peste raul Ramna:

3pod

Ne-am cazat la Hotel Moldova. Un hotel de tip vechi, trei stele, camere foarte scumpe dar confortabile. Nu e pe placul meu, desi nu pot spune ce anume nu mi-a intrat in gratii- cred ca mobilierul arhaic si monotonia din interior. Personalul este si el foarte prompt, iar serviciile sunt bune. Reclama de pe cladire isi are si ea explicatia: dupa ce platesti camera te ustura fundul!

6hotel

7ceasuri

5camera

12

Cateva institutii identificate in scurta plimbare prin oras:

Institutia Prefectului

16

24

Primaria

18

Directia de Posta

19

Alte obiective:

Teatrul

14

Biserica Sf. Nicolae

9biserica

8ruine

Catedrala

10

Muzeul “Iulian Antonescu”. Desi are program zilnic pana la ora 17, dupa ora 15 nu mai este deschis, asa ca nu l-am putut vizita:

29

Biserica romano-catolica:

14

Biserica Precista si ruinele Curtii Domnesti:

31

34

Multe flori in Bacau:

15

11

Scopul deplasarii:

25

Universitatea Bacovia

27

Cateva meniuri servite la hotel:

32

33

4 thoughts on “bacau”

  1. Frumos drumul, dar cred ca a fost obositor. Iar Bacaul arata destul de bine si are destule de vazut … pentru vreo 2-3 zile de stat! Am citi pe net despre parcul dendrologic Hemeius, la cca. 5 km de Bacau, cred ca e interesant de vazut si acela! Iar meniul de la hotel chiar arata bine. Daca vede cineva care e la dieta, face ulcer ;)! Frumos!

  2. Podul peste raul Ramna este in Vrancea, si eu il trec uneori, are o arhitectura interesanta, in preajma nefiind alte obiective de remarcat, cu exceptia Popasului ”Dumbravita”, inconjurat de o padurice superba populata cu fazani. Nu cu multi ani in urma, cu origini in epoca trecuta, la marginea padurii functiona un atelier de impletituri din rachita, mesterii de acolo fiind, la vremea respectiva, renumiti cu produsele lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *