jurilovca

Sambata trecuta intentionam sa mergem la Gura Portitei, insa ajunsi la Jurilovca, am primit o veste neplacuta. Vaporasul circula doar in sezon, iar particularii au stabilit un pret de 500 lei dus-intors. Cu regret, am hotarat sa revenim in sezonul urmator.

jurilovca

Ne-am mai plimbat putin printre ambarcatiuni

jurilovca1

Un cutu dragut ne tot imbia sa luam o salupa si sa ne oprim direct la…Gura Portitei:

jurilovca4

I-am explicat ca nu e frumos sa facem asta fara acordul proprietarului. Iata-l dupa ce l-am dojenit:

cutu

Partea mea preferata este cea cu barcile pescarilor

jurilovca2

Plasele pescaresti se odihnesc inainte de noi capturi:

jurilovca3

Jurilovca este renumita si pentru fabrica ei de conserve:

jurilovca6

Intre 14 -18 octombrie e mare sarbatoare pe aici: “Zilele comunei Jurilovca”. Pentru cei interesati, programul il gasiti pe internet. Dupa atata vorbarie despre peste, ma gandesc numai la evenimentul de sambata, denumit apetisant “Serbarea Borsului Pescaresc”…

Se mai poate vizita in zona Cetatea Argamum sau Orgame (poze de la cetate puteti vedea intr-un articol mai vechi de pe acest blog – “cautare” si vizionare placuta!).

3 thoughts on “jurilovca”

 1. Chiar îmi pare rău ca nu ai reușit sa ajungi la Portița. Dar, după cum ai spus și tu, rămâne în sezonul următor. In ceea ce privește pescarii … bărcile sunt pregătite pentru ieșirea la pescuit cu năvodul. Acum este perioada când se poate pescui foarte mult într`un timp foarte scurt … dacă dai peste bancurile de peste :D. Frumos și … felicitări.

 2. Superbe fotografiile! si cele de la Capul Dolosman.
  Multumiri pentru promovarea evenimentului “Serbarea Borsului Pescaresc” – inteleg ca nu ati reusit sa ajungeti sa savurati preparatele, speram (Asociatia Prodezvoltare JURILOVCA 21), sa organizam de cateva ori pe an evenimente de acest gen.

  Intradevar pentru a ajunge la Gura Portitei sau pentru un traseu mai interesant cu salupa, de obicei turistii sau excursionistii care ajung in Jurilovca, dau peste unii “particulari” cu preturi speculative; oferta este mult mai larga.
  In Jurilovca exista un Punct de Informare Turistica unde puteti afla oferta turistica completa a localitatii:
  mail – paul.condrat@primariajurilovca.ro , tel. 0240563719; 0722354203 .
  Legat de Capul Dolosman, iti recomand un traseu la baza falezei, dintr-o extremitate spre cealalta, pe directia S-N (sau invers :D), destul de dificil (sunt portiuni de mers prin apa, pe grohotis – in perioada de vara); traseeul se poate face si iarna, daca ingheta lacul. Daca esti interesata iti pot da detalii suplimentare. Sper sa ne cunoastem daca mai ajungi in Jurilovca.

  Paul Condrat

 3. domnule Condrat, va multumesc nespus pentru informatiile foaaarte pretioase. am inteles ca exista si o mica pestera in zona Capului Dolosman. Cateva detalii mi-ar fi necesare, pentru ca informatiile pe care le detin sunt destul de sarace. Voi retine numerele de telefon si cu urmatoarea ocazie cand ajung in Jurilovca imi permit sa va deranjez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *