prin muntii macin

De la Manastirea Izvorul Tamaduirii am pornit catre primele stanci pe care le-am vazut.

4traseualbastru

Am urmat initial traseul albastru, spre Culmea Pricopanului (cel putin asta am inteles de pe panoul informativ). L-am abandonat destul de repede, pentru ca nu aveam prea mult timp la dispozitie.  Dar asta dupa ce am trecut pe la Izvorul Tamaduirii (cred ca asa se numeste daca manastirea poarta aceasta denumire).

5lamunte

6izvor

Drumul este foarte alunecos, dar nu extrem de periculos. Peisajele sunt deosebit de frumoase. Vantul bate cu putere si iti recomand sa ai la tine un hanorac cu gluga sau o caciula, mai ales in lunile de toamna.

8stanci

Bineinteles, floricelele mi-au retinut atentia…cred ca n-am ratat niciuna:

7vegetatie

 In varf stancile au fost sculptate in forme nebanuite si asezate de natura  intr-un echilibru precar;

9peculme

Am escaladat cu greu pietroiele instabile si am ajuns la crucea din varf. Rafalele puternice de vant ne-au dat batai de cap si ne-a fost teama sa nu ne impinga de pe stanca. Mi-a lipsit echipamentul corespunzator pentru alpinism…

La intoarcere am mers haotic, fara sa mai tinem seama de indicatoare.

10laintoarcere

Ca o paranteza, spun ca am apreciat cosurile de gunoi din nuiele, de la popasul din imediata apropiere a manastirii:

11cos

Ca sa nu inchei in acesta nota, va mai prezint cateva imagini foarte dragi mie:

stanci

drum

2 thoughts on “prin muntii macin”

  1. Foarte sălbatic peisajul. Parca un Sfarma-Piatra a trecut pe acolo și a modelat în felul lui toate acele forme și le`a așezat în asa fel încât par sa nu aibă echilibru. Ai reușit, ca de obicei, sa scoți în evidenta frumusețea și stranietatea acestor locuri. Frumos. Si … bineînțeles florile sunt nemaipomenite. Felicitări.

  2. am inteles ca locul se cheama “Fantana cu/de leac” iar varful muntos unde se afla crucea se cheama Vaju. Prost indicata zona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *