moastele sf. constantin si elena

La ora 18.20 au fost aduse in Tulcea moastele Sfintilor Constantin si Elena. Acestea au fost depuse la Biserica Sfanta Treime, vis-a vis de spital. Am surprins cateva imagini pentru voi, cei care nu ati participat la procesiune si pentru toti cei interesati sa le priveasca. Fotografiile nu sunt de calitate, intrucat convoiul se misca foarte repede iar aparatul meu nu are stabilizator de imagine (pentru asta imi doresc atat de mult unul nou!!!!). Sper sa va placa si asa.

Am ajuns la Peco la ora 18.20,  la fix pentru a surprinde intrarea  cortegiului care a insotit sfintele moaste in orasul nostru:

1 intrarea in tulcea

Elita de preoti purtand sfintele moaste:

2 racla cu sfintii

Drumul a continuat pe str. Viticulturii si apoi pe 1848, catre Biserica Sfanta Treime.

3 convoi

Am inaintat destul de repede si cu mari emotii, in paralel cu racla sfintilor:

4 sfintele moaste

Am ajuns la biserica, unde au fost depuse moastele:

5 biserica

Slujba:

6 scena

O adevarata sarbatoare este celebrata in port national:

7 traditii

Frumoase costume:

8 costume populare

Si o  fetita draguta care m-a rugat sa nu-i postez fotografia pe Youtube. Eu ma tin de cuvant si nu o public pe Youtube, dar am omis sa precizez ca o voi posta pe blog…Dar zau, e prea frumusica sa nu v-o arat:

12 port

Cateva imagini cu noua biserica:

9 biserica exterior

Icoana sfantului Andrei, care mie imi place foarte mult:

10 icoana

Interiorul bisericii este deosebit de frumos:

11 interior biserica

Cam atat deocamdata. Voi continua maine, cu ceremonia de sfintire a bisericii.

(Ii multumesc colegei mele ca m-a tinut de atatea ori sa nu cad, eu fiind atenta la aparatul foto si nicidecum la drum. Recunosc ca m-a salvat din multe situatii periculoase…).

4 thoughts on “moastele sf. constantin si elena”

  1. intrebare intrebatoare…in scop didactic…cate doamne in etate (a se citi babe)au lesinat pe acolo ptr izbavirea crestinatatii?!! noroc ca era spitalul peste drum… Cat despre pozele care este a lu’ matalutza…subscriu la parerea claudiei!! 😉
    ok…si acum intr-o nota mai serioasa…felicitari ptr inspiratie si rabdarea de a scrie aceste mici articole…sunt faine! bv danutza…te-am pupat

  2. BauMiNuSBau: multumesc pentru felicitari! babele n-au lesinat. eu m-am impiedicat de cateva ori de era sa ma imprastii pe jos, dar m-a tinut claudia, asa ca n-am apelat la serviciul de urgenta. in concluzie: toate babele sunt ok, inclusiv eu 🙂 🙂 🙂

  3. deosebit eveniment …îmi pare rău k nu am putut participa dar văyând aceste minunate poze parcă eram acolo…bine k te avem pe tine cu această frumoasă paiune…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *