masini de epoca la festivalul dunarii

Patru zile de festival in Tulcea. Festivalul Dunarii ne aduna pe faleza cu mic cu mare. Concerte, jocuri pentru copii, atractii ca in Satul de Vacanta, o berica si un mic la terasa, cate ceva pentru toate gusturile.

Expozitia de masini de epoca a fost unul din punctele forte ale festivalului. Opel, Skoda, Dacia, Citroen, etc, masini care nu au nimic in comun cu noile modele. Le-ai fi recunoscut  daca nu vedeai vestitele embleme? Eu una n-am recunoscut Dacia nici macar dupa emblema…:)

opel-tile

Skoda chiar m-a amuzat. Cand am vazut ca e si Octavia…Este foarte simpatica “strabunica” Skoda, dar eu o prefer pe cea tanara, Tour sau Superb.

skoda-tile

Dacia este chiar ciudatica. Ma gandeam ca e trabant, dar un domn amabil mi-a explicat ca e prima Dacie. Hm..n-as fi zis:

dacia-tile

Despre Ford ce sa mai discutam? E chiar dragut.

ford

Buick-ul este foarte elegant, dar …nu prea pe placul meu.

buick

Nu stiu ce masina este cea de mai jos, dar desenul o prinde de minune!

masinaepoca

Alta neidentificata:

masina de epoca

Citroenul de pe timpuri e un pic cam…bosumflat.

masini de epoca1

O masina cu …”strabism”:

masiniepoca

Si una de vanatoare de…femei (dupa modelul cu inimioare). Sa nu ma intrebe nimeni daca masina este de femei sau vanatoarea .

masini epoca

Ultima masina pe care o prezint este una cu “balbaici”: Wartburg:

masiniepoca

Ce zici de o plimbare?;)

6 thoughts on “masini de epoca la festivalul dunarii”

  1. masinuta roz pe care nu ai reusit sa o identifici e vestitul “Trabant”. o masinuta … mica, cu un “zumzet” ca de tractoras, dar care a rezistat si care chiar are niste evenimente ale ei (diverse festivaluri si trasee). cealalta neidentificata cred ca e tot un Trabant (dupa ce scrie pe ea – TRABITRIP 2006) numai ca am impresia c doar un model mai vechi. Beautiful

  2. eduard, multumesc. la o verificare mai atenta am observat ca pe spatele masinii scria mare “TRABANT”, asa ca ai dreptate!

  3. buna

    de joi pana duminica am dat si eu o raita cu o parte din familie…prin nordul Dobrogei, pe la Hamcearca (Nifon, Geaferca, Balabancea) plus Enisala si apoi Tulcea….cum suntem multe neamuri prin zona, am avut si o Marie pe care am sarbatorit-o..apoi am luat la pas orasul, am vizitat expozitia de diverse lucruri mai de arte, de mestesugarit… (pot spune ca foarte multe dintre creatii sunt cu mult mai interesante decat ce am vazut in Bucuresti, prin MTR sau la Targul Taranului – un proiect in care sunt implicat)…si pentru ca, inainte de iesi la plimbare, la masa am discutat de faleza si atractii, pentru ca tocmai cu o seara inainte consultasem blogul Danielei, ne-am documente si am convins lumea ca dragutzelele vechituri merita un drum pana la malul Dunarii…asa ca Daniela, a meritat…multumesc…

  4. parca era pt papusi masinuta aia roz:)) … da imi plac toate, au fost si la slanic acu ceva vreme masini de epoca… đŸ˜€ frumos… :*

  5. Radu multumesc pentru linkuri. Pozele tale sunt foarte frumoase. Cred ca ai un aparat foto destul de bun iar imaginatie…din plin. mi-a placut in mod deosebit prima poza, cea cu oglinda in care se reflecta emblema unei masini. super idee.
    as vrea sa stiu daca exista in tulcea vreun club sau asociatie a fotografilor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *