blog de excursionist si mamica

lacu sarat-braila

Am tot cautat fotografii pe internet cu Lacu Sarat din Braila. Am gasit una singura, cu o piatra plina de sare. Asa m-am hotarat sa postez muuulte imagini din statiune si de la lac:

lacul sarat

Statiunea este foarte micuta. Am ajuns cam pe inserat, cand turistii isi faceau plimbarea dinaintea somnului, pe marginea lacului.

lacul sarat5

Razele soarelui din asfintit dau apei o stralucire aparte, astfel ca primele impresii pe care mi le-am format au fost bune.

lacul sarat3

Cei mai in varsta povestesc ca pe timpuri lacul era de o mare frumusete,  si e mare pacat ca acum este lasat in paragina. Efectele curative ale apei s-au diminuat foarte mult, concentratia de sare fiind in prezent mult mai mica decat in trecut, datorita poluarii- spun tot localnicii incaruntiti.

Cu toate acestea, apa e sarata rau si are unele reflexe rosiatice. Iata cateva imagini cu sarea depusa pe pietrele sau pe bucatile de lemn aflate pe marginea lacului:

lacul sarat1

In statiune poti vedea: verdeata, terase, multe hoteluri in constructie, un parc foarte frumos si Manastirea Sf. Pantelimon.

lacul sarat4

Parcul Manastirii

lacul sarat6

Manastirea

lacu sarat7

  • iulia on May 23, 2009 at 07:57

  Reply

  frumos, pacat ca sunt lasate in voia sortii toate frumusetile tarii noastre… :-<

  • Rox on August 6, 2009 at 14:46

  Reply

  Pozele sunt f. frumoase, dar am citit niste comentarii nu foarte dragute…Cum sunt conditiile de cazare? Ce recomandari de hotel aveti?

  • daniela on August 6, 2009 at 16:55

  Reply

  rox, imi pare rau, nu stiu cum sunt conditiile, eu am stat cateva ore in statiune. o recomand celor care vor sa petreaca un weekend si sunt din apropiere. celor care vin de la distanta le recomand techirghiol.voi scrie si despre techirghiol intr-un articol viitor.

  • Mia on September 2, 2009 at 15:43

  Reply

  Multumesc pentru ca a-ti publicat fotografiile,eu sint din Australia si sper sa ajung la Lacul Sarat in Septembrie.
  Mia

Leave a Reply

Your email address will not be published.