lacu sarat-braila

Am tot cautat fotografii pe internet cu Lacu Sarat din Braila. Am gasit una singura, cu o piatra plina de sare. Asa m-am hotarat sa postez muuulte imagini din statiune si de la lac:

lacul sarat

Statiunea este foarte micuta. Am ajuns cam pe inserat, cand turistii isi faceau plimbarea dinaintea somnului, pe marginea lacului.

lacul sarat5

Razele soarelui din asfintit dau apei o stralucire aparte, astfel ca primele impresii pe care mi le-am format au fost bune.

lacul sarat3

Cei mai in varsta povestesc ca pe timpuri lacul era de o mare frumusete,  si e mare pacat ca acum este lasat in paragina. Efectele curative ale apei s-au diminuat foarte mult, concentratia de sare fiind in prezent mult mai mica decat in trecut, datorita poluarii- spun tot localnicii incaruntiti.

Cu toate acestea, apa e sarata rau si are unele reflexe rosiatice. Iata cateva imagini cu sarea depusa pe pietrele sau pe bucatile de lemn aflate pe marginea lacului:

lacul sarat1

In statiune poti vedea: verdeata, terase, multe hoteluri in constructie, un parc foarte frumos si Manastirea Sf. Pantelimon.

lacul sarat4

Parcul Manastirii

lacul sarat6

Manastirea

lacu sarat7

4 thoughts on “lacu sarat-braila”

  1. Pozele sunt f. frumoase, dar am citit niste comentarii nu foarte dragute…Cum sunt conditiile de cazare? Ce recomandari de hotel aveti?

  2. rox, imi pare rau, nu stiu cum sunt conditiile, eu am stat cateva ore in statiune. o recomand celor care vor sa petreaca un weekend si sunt din apropiere. celor care vin de la distanta le recomand techirghiol.voi scrie si despre techirghiol intr-un articol viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *