manastirea cotesti (jud vrancea) si sfintii trei ierarhi

Dinspre Tecuci spre Ramnicu Sarat, la cativa kilometri de Focsani, ne-am abatut din drum cam 20 de kilometri pentru a vizita Manastirea Cotesti. Nu aveam informatii despre existenta acestei manastiri, doar indicatorul intalnit pe sosea.

2

O liniste deplina. Auzeam doar picaturile de ploaie. Initial am crezut ca portile manastirii sunt incuiate, dar am indraznit sa intram. Batusem drum lung si nu vroiam sa plecam fara sa vizitam asezamantul.

3

Am intrat in curte cu un sentiment ciudat. Nu ne-a intampinat nimeni. Locul parea lipsit de prezente umane. Am asteptat o clipa, poate ne vede cineva. Nimic. Biserica era deschisa. Pe masuta de la intrare erau lumanari, pliante, iconite, vederi, fiecare avand pretul afisat. Am luat un pliant si am lasat banii pe masuta, gandind ca mare incredere au gazdele in vizitatorii lor.

Pictura veche iti da impresia ca biserica ar fi suferit vreun incendiu. Am inteles ca interiorul urmeaza sa fie restaurat. Pe mine m-a impresionat si ma bucur ca am vizitat lacasul inainte de a incepe lucrarile de consolidare. Asa cum se prezinta acum, biserica are o aura de mister:  

7 

Chiliile

8

Si cateva fotografii din imprejurimi

1

4

6

5

Poate voi ajunge sa vad si noua “fata” a bisericii.

Despre Manastirea Cotesti gasesti multe informatii pe internet. Are un istoric incercat de mari greutati. Poate ca v-am starnit interesul si veti citi mai mult…

De la Cotesti ne-am reintors in soseaua principala si am mers mai departe. Am facut un popas in nu stiu ce sat unde am vazut, pe marginea soselei un monument frumos. In afara de informatiile privitoare la statuia impunatoare, n-am mai gasit niciun indiciu. O constructie care am banuit ca ar fi vreun muzeu, pazita de un caine fioros, legat-din fericire.

111

Dupa cateva minute ne-am continuat drumul catre o alta manastire, aflata la cativa kilometri de Ramnicu Sarat, Manastirea “Sfintii Trei Ierarhi” (?).

121

Ora slujbei

123

O manastire micuta, de maicute, despre care nu am gasit informatii pe internet si nici un pliant cu istoricul ei. Aflandu-ne in graba mare, am trecut repede in revista cam ce era de vazut si ne-am continuat drumul, putin dezinformati.

122

Fantana manastirii, construita in anul 1950 si reconditionata in 2005.

124

O frumoasa troita pe care am reusit sa o fotografiez la intoarcere

125

 

 

2 thoughts on “manastirea cotesti (jud vrancea) si sfintii trei ierarhi”

  1. frumoase si exotice locuri…numai tu puteai sa le gasesti…imi place k e multa verdeata…daca era alt sezon nu cred k era acelasi impact asupra ochiului si sufletului chiar…

  2. waw… super manastirea de la cotesti…se vede ca e f veche dar ma mir ca nu era nimeni pe acolo, de obicei e cineva care povesteste istoria ei si multe altele… poate erau la ora de rugaciune toti… 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *