manastirea vladimiresti (galati)

Intre Galati si Tecuci (mai aproape de Tecuci), in com. Tudor Vladimirescu, un indicator iti semnaleaza Manastirea Vladimiresti. L-am ignorat de multe ori. Poate ca asa a facut multa lume. Din soseaua principala te abati doar patru kilometri. Drumul e bun, asa ca nici nu-i simti.

Ajungi la parcarea manastirii, amenajata frumos, asfaltata si marcata cu vopsea alba. De la portile de lemn din fata parcarii mai ai de mers cam 200 m pana la portile de piatra ale manastirii, pe un drum ingust, cu verdeata de-o parte si de alta. Iata poarta de lemn, in stil maramuresean:

 12

Totul este in perfecta ordine la Manastirea Vladimiresti. Gardul viu este frumos taiat, copacii ingrijiti, varuiti, cu cercuri de pietre in jurul radacinii. Sa cauti ceva care sa nu fie la locul lui si nu gasesti!

Iata intrarea spre biserica (adica ceea ce numesc eu portile de piatra- clopotnita, cred):

71

41

Biserica este foarte frumoasa.

21

Interiorul poarta amprenta timpului. Pictura veche este deosebita

13

Vitraliu din biserica mare:

131

Flori prin gradinile chiliilor

31

Atelierul de pictura nu l-am putut vizita, maicuta care se ocupa de administrarea lui era plecata.

101

De fapt, cam toata lumea din manastire avea trasate sarcini foarte clare. Preotul era ocupat cu sfintirea unei masini:

81

Cimitirul este si el foarte ordonat. Mormintele si crucile sunt asezate in linie dreapta (perfect dreapta).  

51

La butoiul cu aghiasma:

62

In satele din judetul Galati, dar si in Buzau vezi foarte multe fantani. Cea de jos este din curtea manastirii, dar multe sunt pe marginea soselei, si poti chiar sa te opresti sa iei apa.

91

O ultima privire prin curtea manastirii. In prima poza se vede paraclisul. In poza de jos se vede biserica mare:

111

Hai sa va arat si o fotografie a mormantului Maicii Veronica, stareta manastirii. Mai jos este o fotografie cu o icoana mozaic intr-o nisa de pe fatada bisericii:

151

16

 Un cuvant imi vine in minte cand revad imaginile de la aceasta manastire: “perfectionism”. Cu adevarat aici predomina ordinea si curatenia. 

Manastirea are hramul “Adormirea Maicii Domnului” si a inceput sa fie construita in anul 1938.

 

12 thoughts on “manastirea vladimiresti (galati)”

  1. nu mai am cuvinte …si incă nu am fost acolo k alta e sa vezi cu ochii tăi ceea ce ne descrii tu ….m-a uimit ordinea, curaţenia ca la marile -case- sa zic aşa…deosebit loc….

  2. fff frumos tocmai m-am intors de acolo si a fost extraordinar….curatenia si ordine predomina cu siguranta……..v-o recomand cu cea mai mare placere…este un loc de liniste si relaxare…unde poti sa afli multe

  3. As vrea sa stiu nr de telefon de acolo pentru a le putea contacta pe maici pentru a sta 1-2 nopti acolo. Ma poate ajuta cineva?

  4. Vreau sa las un mesaj pt maica EUSEVIA( UDRIS) DE LA SORA EI,DOAMNA Niculita:,,Maicuta,va rog frumos,sa-l pomeniti pe fostul socru ,GRIGORIE(ADORMIT),LA 40 DE LITURGHII.va multumesc frumos”Dumnezeu sa ne binecuvinteze!Multumim pentru ce ne-ati trimis!

  5. diana, cel mai bine este sa intri pe site-ul oficial al manastirii. e posibil ca maica Eusevia sa nu fi descoperit blogul meu.

  6. Doamne ajuta, si sa ii ajutam si pe sinistrati.Daca manastirea are iar, ca in 2006 grije de cei loviti de ape asi vrea si eusa ajut.Vreau un nume pe care sa trimet un ban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *