blog de excursionist si mamica

tarta de fructe delicioasa

Am mai experimentat o tarta. Arata fenomenal si e delicioasa.

tartadefructe

Am avut nevoie de 4 oua, 4 linguri de faina, 2 linguri de zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt, ananas si visine din compot, 1 pliculet crema de vanilie Dr Oetker, 1 pliculet jeleu de fructe transparent, tot Dr Oetker.

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul vanilat. Galbenusurile le-am batut impreuna cu zaharul pana am obtinut o crema albicioasa. Am amestecat galbenusurile si albusurile. Le-am amestecat cu o lingura (nu cu mixerul) si am adaugat in ploaie faina amestecata cu praful de copt. Am continuat sa amestec aluatul cu lingura. Iese ca o crema spumoasa.

Am pregatit capacul de la un bol de iena (asta pentru ca nu am forma de tarta), adica l-am uns cu putina untura si l-am tapetat cu faina. Am turnat aluatul in capac si am dat 10 minute la cuptorul cu microunde (aprox 20 minute la cuptorul de aragaz).

In acest timp am pregatit crema de vanilie Dr Oetker (se prepara cu 250 ml lapte, fara fierbere, doar 3 minute de mixat) pe care am dat-o la rece.

Am scos samburii visinelor si am lasat fructele la scurs.

Blatul tartei se rastoarna si se lasa la racit. Dupa ce se raceste, se pune crema de vanilie si se orneaza cu fructe.

Se prepara apoi jeleul transparent pentru fructe, exact cum scrie in instructiunile de pe pliculet. Eu l-am preparat cu zeama de la compotul de ananas. Jeleul se adauga repede peste fructe,  pentru ca se intareste si iti strica modelul!!! 

Reteta am luat-o de pe net, nu-mi amintesc exact de unde si merita incercata, zau!

 

3 comments

    • angik on April 21, 2009 at 08:36

    Reply

    delicios coleguta …FELICITARI! ESTI O COMOARA LA CASA OMULUI(din umbra)

    • daniela on April 21, 2009 at 10:05

    Reply

    haios comentariu

    • claudia on August 5, 2009 at 11:52

    Reply

    ha ha ha….stii tu de ce….

Leave a Reply

Your email address will not be published.