dealul consul

Dealul Consul se afla la iesire din Izvoarele. De mult urmaream sa fac o excursie aici. Cu chiu cu vai, cu zaharel de “ziua femeii”, cu intarzieri neprevazute, am ajuns in final!

110

Ajunsi la pod, am lasat masina, ne-am luat rucsacii si gratarul in spate si am pornit spre un loc prietenos.

26

Stanci si copacei teposi, vegetatie uscata, maracini, carari facute de oi si capre. Un peisaj superb, pentru cei care iubesc astfel de locuri.

Pe masura ce ochiul se obisnuieste cu imprejurimile, incepi sa observi, printre ierburile uscate, mici frumuseti ale primaverii. Floricele delicate si gargarite neobosite.

41

141

111

Stanci “muschiuloase”, delectare pentru ochi, incantare pentru suflet: 

51

Muschii stancilor au niste forme minunate.

31

71

Si pentru ca avem talent artistic:

81

Muschi, licheni, stanca si un firicel de apa, un tablou foarte frumos oferit de natura:

122

Cateva ferigi crescute sub piatra:

131

Peisaje relaxante: 

61

O grota care mi-a atras atentia:

91

Creste asutite:

102

Priveliste din varf:

151

Poze cu gratarul nu am mai facut, intrucat suntem in Post si nu as vrea sa fiu responsabila de poftele cititorilor.

La intoarcere, cateva capre ne-au condus o bucata de drum.

161

Mi-a placut excursia si nu regret ca am depus efortul de a vizita aceste locuri. Vi le recomand. 

Pentru ca sunt rugata sa dau mai multe explicatii despre traseu, uite aici o harta improvizata pe moment:

dsc04835-tile3

12 thoughts on “dealul consul”

  1. superbbbbb..n ai zice k poti descoperi asa frumuseti intr un peisaj arid de…Dobrogea dar cine are ochi …descopera…dar si ceva vointa trebuie sa te incumeti pentru a ajunge acolooooo….incantare pt ochi si suflet mai ales dupa o iarna de stat p[e langa casa. Vasi…

  2. ce sa spun?:D multe frumuseti pe care abia astept sa le vizitez si eu peste ceva timp…promit sa vin la tulcea curand ca mor dupa tot ce vad aici la tn pe blog..si dulciuri si privelsti f frumoase…nu mai am cuvinte:)

  3. Dealul Consul e si pe lista mea de vizitat. O intrebare, pe unde ati “atacat” dealul? Dinspre Izvoarele? Daca poti mai da te rog niste detalii… Merci

  4. Andrei, am ajuns in Izvoarele dinspre Tulcea. Am iesit din sat si la prima intersectie (aflata nu departe de indicatorul de iesire din sat) am facut stanga, pe o straduta cu muuuulte gropi. Straduta merge paralel cu soseaua principala, cea din care am intrat. Am mers sa zic vreun kilometru pe aceasta straduta (in sensul invers celui in care mergeam pe soseaua principala; adica ne-am intors spre Izvoarele pe o sosea paralela celei pe care am venit). De aici am facut dreapta, pe un drum de pamant (este de fapt primul drum de pamant pe care il vezi, in rest este doar camp). Acest drum te duce exact la podul de la poalele dealului, cel din poza a doua. Daca urci putin, vei descoperi mai multe carari. Cred ca pare destul de complicat. Dar te asigur ca e mai greu sa explici decat sa gasesti drumul bun.Iti urez calatorie placuta!

  5. Merci fain de descriere, nu trebuia sa te chinui si cu desene. Am mai trecut pe acolo, imi dau seama ce explici. O sa ma descurc 🙂 numai timp sa am.

  6. Andrei, harta ii va ajuta pe cei care nu au fost in zona pana acum si ar fi greu sa inteleaga explicatiile. Eu sper sa-si gaseasca utilitatea.

  7. E un mod placut pentru a petrece wekendul si a admira frumuseti ale naturii,in compania placuta……cred ca este suficient de inteles ceea ce am vrut sa spun.

  8. poti sa ajungi la dealul consol f.usor intrebi de terenul de fotbal cum ajungi acolo salti capul si al vezi sta in fata ta ca un batrin strajer care supravegheaza linistea satului .Grota la care te refereai se numeste pestera mica ,mai este o pestera inspre horia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *