tiramissu

Mi-am amintit de o reteta delicioasa si simpla. Daca n-ar fi fost simpla, nu as fi experimentat-o. E perfecta pentru Valentine Day. Sigur iti vei cuceri iubitul…iremediabil. Noi n-am avut rabdare sa mai punem in farfurii si pana sa apuc sa-l fotografiez …deja am infulecat un sfert šŸ™‚Reteta este pentru doua boluri inaltute si maricele.

tiramisu-tile

Ā Ai nevoie de:

  • 2 pungi piscoturi de sampanie (ia albe nu galbene, pentru ca cele galbene se insiropeaza greu)Ā 
  • 1/2 kg frisca Hulala
  • 1 cutie mica de smantana
  • 5 oua
  • 1 cana rasa de zahar
  • o fiola de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 1 pachet de gelatina Dr. Oetker
  • un praf de cacao (pentru a pudra prajitura la sfarsit)
  • 6-7 cristale de sare de lamaie

tiramissuingrediente-tile

In 200 ml lapte pui pliculetul de gelatina.

Separi galbenusurile de albusuri. Intr-o craticioara de 1/2 kg freci galbenusurile spuma cu zaharul si un praf de sare, pana se fac alburii. Foloseste o lingura de lemn.Ā 

Amesteci lapteleĀ in care ai lasat gelatina cu Ā galbenusurile si pui apoi craticioara pe foc mic. Amesteci in continuu pana cand compozitia se incalzeste, fara a da in clocot (daca fierbeĀ se taie gelatina!). Lasi compozitia la racit si mai amesteci din cand in cand. Trebuie sa iasa o spuma alba. Dupa racire adaugi fiola de vanilie. Lasi crema sa se odihneasca.

tiramissu-galbenusuri-tile

Separat, bati albusurileĀ si o Ā lingurita de zahar pana iese o spuma ca la bezea. Lasi spuma deoparte.

tiramissu-spuma-ou-tile

Bati Hulala spuma si adaugi sarea de lamaie dizolvata in apa.Ā Dupa ce se intareste pui smantana. Nu amesteci mult, sa nu se taie.

tiramissu-frisca-tile

Crema galbena seĀ amesteca acum cu spuma de ou si Hulala si seĀ mixeaza bine.

In bol asezi un strat compact de piscoturi de sampanie peste care torni un strat grosisor de crema. Iar un strat de piscoturi, iar crema, si tot asa. Cand asezi piscoturile peste crema nu le apasa!! Chiar daca straturile nuĀ sunt Ā uniforme, nu-i bai, se niveleaza ele pana mananci prajitura. Ultimul strat sa fie de crema. Se pudreaza cu putina cacao.

Se lasa peste noapte la frigider. Asta e partea cea mai grea!!!

Va garantez reusita. Pofta buna!

2 thoughts on “tiramissu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *