locuri misterioase din tara noastra

Harta mea turistica indica in Romania 10 locuri misterioase:

1. Baciu (jud. Cluj)

Padurea Baciu este comparata cu Triunghiul Bermudelor. Legendele vorbesc despre  disparitia misterioasa a turmei unui cioban si disparitia unor oameni in zona.

baciu4

Nu am vizitat acest loc, dar ce sa spun, nu cred ca m-ar incanta o disparitie misterioasa.

2. Sumuleu-Ciuc (jud. Harghita)

Loc de pelerinaj romano-catolic comparabil cu cele de la Fatima si Lourdes. Complexul baroc de la Sumuleu cuprinde o serie de ciudatenii, cum ar fi: statuia facatoare de minuni a Fecioarei Maria (cea mai mare statuie din Europa confectionata dintr-o singura bucata de lemn), pietrele “pagane” ale secuilor cu simboluri solare, ceasurile solare din abatie, inscriptia de pe capela Salvator care descrie un fenomen ceresc neconventional.

sumuleu-ciuc

3. Gura Haitii- 12 Apostoli (jud. Suceava)

Varful 12 Apostoli din Muntii Caliman este cunoscut pentru stancile megalitice cu aspect uman sau zoomorf. Unii cercetatori considera aceste “statui” ca o creatie a unei civilizatii antedeluviene, civilizatia pelasga. In localitatea Gura Haitii, punct de pornire spre varfurile din zona, se afla un muzeu care prezinta o serie de relicve stranii.

gura-haitii

4. Sarmisegetusa Regia (jud. Hunedoara)

Complexul arheologic dacic din Muntii Orastiei este considerat un Stonhenge al estului Europei. Centrul spiritual al dacilor cuprinde sanctuare si celebrul disc de andezit asemanator celui mayas.

sarmisegetusa1

5. Tutana (jud. Arges)

Biserica din sec al XVII-lea, construita de Mihnea Turcitul. Pe peretele exterior se afla o caramida zgrafiata inainte de ardere ce infatiseaza un personaj umanoid ciudat, imbracat in costum de astronaut, cu casca de protectie si clesti in loc de manusi. Pe partea superioara se afla o serie de simboluri asemanatoare cu cele din scrierea cuneiforma. Pana in prezent nimeni nu a stiut sa explice ce reprezinta aceasta caramida si de ce a fost asezata intr-un loc vizibil.

tutana

6. Cetateni (jud. Arges)

Schit monahal atribuit lui Negru Voda. Legenda povesteste despre un credincios caruia i-a aparut in vis Fecioara Maria si i-a indicat locul unei comori ingropate aici in urma luptelor cu tatarii. Acesta a gasit tezaurul tataresc si drept recunostinta a ridicat o biserica. Un alt aspect enigmatic il reprezinta urmele de uriasi imprimate in stanca. In zona pot fi de asemenea vazuti stalpi de piatra pe care cercetatorii ii pun pe seama unei civilizatii megalitice.

cetateni

7. Polovragi (jud. Gorj)

In pestera s-au descoperit urme de locuire din neolitic si picturi rupestre. Legenda spune ca aici s-a retras Zalmoxis dupa ce i-a invatat pe daci astronomia si agricultura. Pe o terasa aflata deasupra pesterii s-au gasit ruinele unui sanctuar tracic si a fost descoperit un obelisc reprezentand cavalerul trac. In apropiere se afla Manastirea Polovragi ctitorita dupa ce un calugar a avut viziuni cu Fecioara Maria.

polovragi

8. Hateg (jud. Hunedoara)

Zona cu fosile de dinozauri. S-au descoperit aici oua de dinozauri care contin embrioni intregi. In apropiere se afla castelul baronului Nopcsa (la Santamarie Orlea) care a descoperit primele fosile. La Rau de Mori se afla castelul Colt al familiei Candea care l-a inspirat pe Jules Verne pentru romanul ” Castelul din Carpati”.

hateg

9. Voronet (jud. Suceava)

“Capela Sixtina a estului Europei”. Compozitia vopselei a ramas o enigma. Nu s-a putut stabili nici sursa de inspiratie a mesterilor pictori pentru scenele uimitoare gen: care de foc sau reprezentarea unei reptile  zburatoare care seamana cu saurienii.

voronet

10. Histria (jud. Constanta)

Zona este cunoscuta pentru sumedenia de animale ciudate: gusteri, miriapozi uriasi, paianjenul vaduva neagra, scorpioni, serpi ce depasesc deseori 2 m lungime. Aici a fost filmat un sarpe care provine dintr-o specie necunoscuta.

histria

Sursa: “Harta rutiera si turistica-Romania”, Ed. Grai, 2002, coord. Mircea Aries si Camelia Nemes.

8 thoughts on “locuri misterioase din tara noastra”

 1. Draga Daniela ar fi bine sa subliniezi ca “harta mea” este de fapt harta turistica editata de Editura GRAI avandu-l ca autor pe Mircea ARIES. Mai ales ca ea este protejata de legea drepturilor de autor

 2. Domnule Mircea, aveti dreptate. Voi consulta harta, pentru ca nu o am deocamdata acasa, si-mi voi rectifica greseala. Multumesc. Sper sa nu fi suparat prea tare nici autorul, nici editura…

 3. Buna!

  Am fost in toate locurile misterioase de care spuneti, mai putin Tutana Arges si inca nu am disparut…glumesc. Sunt mult mai multe zone in tara aceasta, cu adevarat misterioasa. Nu este nici un interes spre a fi facute public. Exista multe locuri cu o incarcatura energetica deosebita si acestea sunt ,,vanate” de turistii de afara. Poate mai stam de vorba despre locurile misterioase din Romania…cat mai putem sta de vorba…cat ne mai lasa…

 4. Paul, poate reusim sa facem un schimb de informatii pe aceasta tema. Am fost si eu in cateva astfel de locuri si in principiu unele lucruri se aseamana cu celelalte enigme din tara noastra, nu toate dar in mare parte.

 5. am fost ieri la ponoarele, mai exact la “podul lui Dumnezeu” si sincer…a cam inceput sa se darame, …..sa cada bucati mari din el

 6. Buna,

  sunt din cluj.Locuiesc in cartierul Manastur aflat spre V de centru,iar la V can se sfarseste cartierul,dupa doua comune urmeaza muntii Gilaului pe care ii vad din geam,la sud e padurea Faget si la N-V padurea Hoia si Baciu.Prima deasupra Somesului este Hoia care in anii 60-70 era numita..sa nu fiu vulgar si sexul este prea frumos sa il numesc vulgar spun doar :padurea iubitorilor de sex,cunoscuta fiind ca loc de amor al tinerilor.In spatele padurii este:o pasune cu copacii arsi misterios,si dupa asta urmeaza o padure mai mica:padurea Chesegeu si dupa asta e un deal inalt impadurit:padurea Baciului.In toamna anului 1996 am mers acolo.Eram doi:catelusa mea si eu,mai am una si am lasat o acasa pe atunci faceam greseala asta ,azi daca o duc pe una duc si pe celalta.Am mers pana la padurea Chesegeu dar padurea Baciului e prea departe.Nu am vazut nimic deosebit.Odata insa am inoptat cu cainii la marginea padurii Hoja.Sunt om al padurii si indragostit de Natura,padurea e ca si casa mea.Atunci am vazut ceva ciudat:o tabara luminoasa la padure care a doua zi nu a fost acolo:nici urma.Sunt nori magnetici ca si fata morgana care fac astfel de aparitii.Insa:acum un an iarna:am facut o poza de la padurea Faget unde ies zilnic,asupra padurii Hoia si Baciului si:poza a iesit foarte infumurata si a apartut un mic cerc luminos in zona padurii Hoia.NU putea fi lumina unei case ca cu:ochiul liber o vedeam.Deasemenea ATENTIE MARE:am foarte multe poze si din padurea Faget cu globuri luminoase dar:SUNT PARTICULE DE PREF care ies in forma rotunda.Incercati urmatorul lucru:luati un covoras prafuit scuturatil si repede pozati cu sau fara blitz:veti obtine sute de “OZN”uri.DAR:in cazul acesta :obiectul rotund aparut NU putea fi particula de praf pentru ca:era LUMINOS si poza a iesit in ceata.Deasemenea:am poze din padurea Faget unde apare:fix o silueta de ren:culoarea,picioarele totul poate fi asemanat si cu un cal.NICI aici nu e vorba de particula de praf:copac sau animal la fel:nu putea fi.Am facut poze 2 lA NR.UNDE A APARUT plasma LUMINOASA deci:nu poate fi particula de praf ca:una e in forma de fulger luminos desi era soare,si una e rotunda si evident luminoasa.Daca veti de a face cu poze luminoase ca o plasma nu e praf.Sunt entitati.Dovezi:un desen din anii 1540’50 arata asa ceva deasupra orasului Basel-si atunci nu puteau fi aparate foto.Arata oamenii minunati care se uita la cer vazand globurile.
  In concluzie:vreau sa ma ocup serios cu ufologia ca eu cred in paleoastronautica si aici vad solutia rezolvarii multor probleme in viata.Nu suntem singuri in univers.Dar in unele cazuri citez Dosarele X:”adevarul este dincolo de noi”repet:in unele cazuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *