manastirea ciolanu- buzau

Manastirea Ciolanu se afla in judetul Buzau, langa Tabara de Sculptura Magura. Numele de Ciolanu vine de la oasele unor sihastri care au fost descoperite in aceasta poiana. Manastirea si imprejurimile sunt de o liniste molipsitoare.

manastirea-ciolanu1

Pozele sunt facute in luna mai iar pentru mine sunt adevarate energizante: amestec de credinta, iarba frageda si raze de soare dupa o iarna prea rece.

6 thoughts on “manastirea ciolanu- buzau”

  1. Corina, iata un raspuns de la un prieten de-al meu, Cosmin, care a studiat acest domeniu: “Iisus a fost rastignit pe o cruce cu capul in sus, spre cer.Crucea era folosita pentru tortura, pt. pedepsirea raufacatorilor. Sf. Petru la Roma, dupa ce a increstinat pe romani in capitala Imp. Roman a fost rastignit pe o cruce cu capul in jos ca a cerut sa nu fie rastignit asemeni Mantuitorului lumii. Crucea, prin rastignirea Fiului Cerescului Tata pe ea s-a sfintit si a devenit obiect sacru.Probabil ca icoana se refera la faptul ca Iisus a invins fortele intunericului, care se gasesc in jos, in iadul plin de vapaie.Dar o sa ma mai interesez si o sa-ti spun cu exactitate simbolistica acestei icoane”.

  2. Scena reprezintà ràstignirea Sf.Ap.Petru. E scris in partea din stânga, cu caractere/litere chirilo-românesti. Cam asa se scria pe la mijlocul veacului al XIX-lea(dupà revolutia de la 1848) peste tot,in presa scrisà ori în iconografia timpului. Multumiri pentru postare. Salutàri de la Paris. Un josenar.(Com.Joseni,jud.Buzau)

  3. Rastignirea era o modalitate de condamnare la moarte pe timpul imperiului roman si cum Apostolii au predicat crestinismul in toata lumea cunoscuta atunci, Traditia spune ca Sf. Ap. Petru a predicat si la Roma, unde a si murit. Deoarece nu se considera vrednic de a avea aceeasi moarte ca si Hristos, a cerut sa fie rastignit cu capul in jos, lucru reprezentat in iconografia bisericeasca prin scena pe care ai observat-o la manastire. Chiar scrie ce reprezinta scena” sfarsirea (rastignirea) S. Ap. Petru”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *