mos nicolae

Mult asteptata de copii, noaptea de 5/6 decembrie este a lui Mos Nicolae. Mosul vine cu dulciuri si cadouri pentru cei cuminti si cu nuieluse pentru cei mai putin cuminti. In familia mea aceasta sarbatoare a fost mereu primita cu entuziasm- probabil si pentru ca numele tatalui meu este Nicolae (apropo, e prima data cand imi dau seama ca de ziua lui ne facea noua cadouri). Cadoul il primeam numai daca ne lustruiam bine ghetutele si le puneam la geam. Cand m-am intors de la facultate, am gandit ca sunt prea mare sa-mi mai pun ghetele pe pervazul de la geam, dar “Mos Nicolae” nu m-a uitat, asa ca mi-a pus el cizmele la geam si mi-a lasat in ele cadoul. Asadar, Mosul nu face cadouri numai copiilor. Pregateste-ti si tu ghetutele si asteapta-l pe Mos Nicolae, sigur nu te va ocoli!!!

Pe internet am citit ca “Sfintul Nicolae a ajutat trei sarmane fete din orasul sau, aducindu-le dar de zestre, noaptea, fara a fi vazut. Familia in care traiau cele trei surori era foarte saraca. Tatal lor planuia sa-si vinda fetele, crezind ca astfel se va chivernisi. Plinsetele si rugamintile fiicelor sale nu l-au induplecat pe batrinul cu suflet negru. Sfintul Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea nu departe de locuinta sa. Noaptea, pe furis, el a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mai mari. Astfel ea a reusit sa se marite curind. La fel a facut Mosul si in urmatorii doi ani, iar sora cea mijlocie si apoi cea mica au reusit sa se aseze la casele lor. De atunci si pina in zilele noastre, in fiecare noapte a Sfintului Nicolae, cei dragi noua, si in special copiii, primesc daruri, de la Mosul care nu li se arata niciodata”.

Mos Nicolae, voi pregati si eu o ghetuta pentru darul tau. Poti sa o umpli cu euro, galbenii nu mai circula. Accept si lire sterline. Daca nu, nu ma marit nici la anul si se va supara pe tine prietenul meu :))

ghetuta-de-mos-nicolae

Eu am fost cu(minte) si am invatat pentru Mosul o poezie:

“Bunul, Mosul Nicolae

Lin soseste in odaie.

Si-n ghetutele curate

Incep iute sa se-arate:

Biscuiti, bomboane, bani,

Ciocolata, gologani.

Dar Mosneagul nu mai stie:

Sunt reali sau jucarie?

Printre ghete asezati

Rad papucii mici, ciudati.

Ii explica papusica:

Sunt papucii lu`…pisica!” :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *